1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Germania a câştigat circa 2,9 miliarde euro în urma crizei din Grecia

Bugetele Germaniei au câştigat circa 2,9 miliarde euro drept consecinţă indirectă a crizei din Grecia, după cum rezultă din răspunsul Guvernului la o întrebare formulată de grupul parlamentar al Verzilor, relatează agenţia EFE.

21 iun, 2018 | Agerpres

Aceste câştiguri sunt, în parte, rezultat al programului de cumpărare de obligaţiuni greceşti demarat către Banca Centrală Europeană. O parte din dobânzi a mers către Bundesbank (banca centrală a Germaniei), care, la rândul său, a transferat profitul către bugetele germane.

Până în 2017, Bundesbank a avut câştiguri din dobânzi de 3,4 miliarde euro, din care au fost transferate MEDE (Mecanismul European de Stabilitate) şi Greciei 527 milioane euro în 2013 şi 387 milioane euro în 2014, rămânând astfel un profit de 2,5 miliarde euro.

La acestea se adaugă 400 milioane euro dobânzi percepute pentru un credit al Băncii pentru Reconstrucţiei (KfW).

'În pofida legendelor care circulă, Germania a scos un profit considerabil de pe urma crizei din Grecia. Este inacceptabil faptul că Guvernul a consolidat bugetele germane cu profituri de pe urma crizei din Grecia,' a spus purtătorul de cuvânt pentru Finanţe al grupului parlamentar al Verzilor, Sven-Christian Kindler.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO