1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Germania analizează un pachet de stimulare post-epidemie (Reuters)

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, este pregătit să ia în considerare un pachet de stimulare post-epidemie, dar discuţiile în cadrul Guvernului privind eventualele măsuri sunt încă "în stadiu preliminar", au declarat marţi pentru Reuters surse oficiale care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

24 mar, 2020 | Agerpres

"Încă nu sunt propuneri concrete". În acest moment, Executivul se concentrează pe lupta cu pandemia, pe protejarea sănătăţii populaţiei şi pe implementarea programului de salvare a locurilor de muncă şi a companiilor în timpul crizei, a declarat oficialul german.

Luni, Guvernul de la Berlin a anunţat că-şi va asuma noi împrumuturi, pentru prima dată din 2013, ca parte a unui pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro (800 miliarde de dolari), adoptat pentru a amortiza efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra celei mai mari economii europene.

Marţi, ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat că pachetul reprezintă doar primul pas în combaterea crizei. "Opinia Guvernului federal este că acest pachet de măsuri reprezintă doar primul pas. Ştim că perioada de implementare este critică. Vrem să ne asigurăm că ajutorul va sosi cât mai curând posibil", a dat asigurări oficialul german.

Alte surse au declarat că este mult prea devreme pentru discuţii privind un pachet de stimulare destinat perioadei de după înăbuşirea epidemiei şi de redresare a economiei, în condiţiile în care nimeni nu poate spune cât va dura pandemia şi cât de mari vor fi pagubele economice.

După ce au devenit clare implicaţiile economice ale crizei, Executivul german a decis majorarea semnificativă a cheltuielilor şi renunţarea la politica "schwarze Null" ("black zero"), prin care de ani de zile Germania are un buget echilibrat, nu face noi împrumuturi iar de şase ani raportează excedente.

Conform unei estimări a Ministerului de Finanţe, economia Germaniei s-ar putea contracta anul acesta cu cel puţin 5%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO