Germania: Armata mobilizează 6.000 de militari pentru a ajuta la primirea solicitanţilor de azil

Peste 6.000 de militari germani sunt mobilizaţi pentru a ajuta la primirea solicitanţilor de azil, dublul forţelor desfăşurate în străinătate, iar arma îşi va continua efortul 'pe termen lung', a anunţat miercuri Ministerul Apărării, potrivit AFP.
Economica.net - mie, 04 nov. 2015, 15:05
Germania: Armata mobilizează 6.000 de militari pentru a ajuta la primirea solicitanţilor de azil

‘Ajutorul pentru refugiaţi devine o importantă sarcină suplimentară pentru militarii Bundeswehr’, a precizat, într-un comunicat, ministrul apărării, Ursula von der Leyen, în contextul în care Germania se aşteaptă să primească între 800.000 la un milion de solicitanţi de azil în acest an.

Pentru a-i ajuta pe angajaţii din structurile de primire, peste 6.000 de militari sunt deja implicaţi full-time în 83 de proiecte diferite, comparativ cu 2.900 de soldaţi angajaţi în operaţiunile armatei în străinătate, potrivit Ministerului Apărării.

La aceasta s-ar putea adăuga, zilnic, ‘mai multe sute’ de persoane care pot fi mobilizate pentru sarcini punctuale în cele 16 landuri germane, de la construcţia de centre de primire la transportul de persoane şi materiale.

Angajamentul armatei era prevăzut până acum ‘pe termen scurt şi la cererea’ structurilor copleşite de sarcini, însă ministerul se aşteaptă la o implicare de durată, pentru a prelua în grijă gestionarea anumitor centre de primire şi înregistrarea de nou-veniţi.

Începând cu mijlocul lunii noiembrie, centrul de instruire de cadre al Bundeswehr situat la Koblenz (vest) va propune stagii specifice destinate pregătirilor pentru primirea de imigranţi, precizează comunicatul.

Armata germană lucrează şi cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) la elaborarea de ‘unităţi de locuire modulabile’ care să le permită familiilor, precum şi femeilor şi copiilor izolaţi, să beneficieze de o ‘sferă privată’ în hangarele şi sălile de sport rechiziţionate şi transformate în centre de primire.

Armata va testa aceste module într-unul din cele două centre pe care le gestionează direct, la Erding (sud), pentru a asigura în special rezistenţa lor la incendii.

Ministerul Apărării s-a angajat la 8 octombrie să furnizeze 40.000 de locuri suplimentare în centrele de primă primire şi de repartiţie a persoanelor. Centrele sale bavareze de la Erding şi Feldkirchen (sud) ar urma să găzduiască împreună în cele din urmă 10.000 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...