Germania atenţionează ţările din UE să nu paseze povara imigranţilor doar asupra Berlinului

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a atenţionat vineri ţările din Uniunea Europeană să nu ia măsuri la nivel naţional împotriva afluxului de imigranţi, măsuri care să crească şi mai mult povara de pe umerii Germaniei, şi a precizat că, în caz contrar, Berlinul va reacţiona, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 19 feb. 2016, 12:22
Germania atenţionează ţările din UE să nu paseze povara imigranţilor doar asupra Berlinului

Germania, cea mai puternică şi mai dinamică economie din Uniunea Europeană, a primit 1,1 milioane de imigranţi anul trecut, majoritatea celor care au ajuns pe teritoriul UE, însă începe să se amplifice şi reacţia de respingere din cauza eforturilor tot mai mari pe care trebuie să le depună autorităţile regionale în a face faţă nou-veniţilor.

‘Vom continua să ne luptăm pentru o soluţie europeană la criza refugiaţilor, atât timp cât aceasta promite de asemenea să aibă succes în reducerea numărului de refugiaţi’, a declarat Thomas de Maiziere în Bundestag (camera inferioară a parlamentului).

‘Totuşi, dacă unele ţări vor încerca să paseze unilateral această problemă colectivă pe umerii Germaniei, va fi un lucru inacceptabil şi nu va rămâne fără consecinţe din partea noastră pe termen lung’, a adăugat el.

De Maiziere a mai subliniat că Germania se va ocupa într-un mod ‘mai ferm’ de imigranţii care ajung pe teritoriul său spunând că fug de război şi de persecuţie, însă de fapt ei vin din alte motive, sau care încearcă să îşi prelungească şederea prin şiretlicuri sau false declaraţii.

El a precizat de asemenea că este în interesul Germaniei să rămână în spaţiul Schengen cât mai mult posibil.

Însă un sondaj de opinie făcut public vineri arată că 58% dintre germani vor reintroducerea controalelor la frontieră pentru a-i ţine afară pe imigranţi, chiar dacă o astfel de măsură produce inconveniente la călătoriile sau transportul de marfă în interiorul UE.

Conform aceluiaşi sondaj, realizat de Politbarometer pentru televiziunea publică ZDF, o treime dintre germani sunt împotriva unor astfel de controale.

Îngrijorările în privinţa integrării imigranţilor în societatea germană sunt de asemenea în creştere. Sondajul arată că mai mult de jumătate dintre germani au îndoieli că acest lucru va fi posibil.

În plus, unul din doi germani consideră că Germania nu poate face faţă numărului de imigranţi care ajung pe teritoriul său. Guvernul se aşteaptă la alte sute de mii de imigranţi în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...