Germania: Cererea de oţel laminat va creşte cu 1-2% anul viitor

Federaţia germană a oţelului se aşteaptă la o creştere a cererii de oţel laminat cu 1-2% în 2017, faţă de un avans estimat pentru acest an de 1%, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 07 nov. 2016, 21:12
Germania: Cererea de oţel laminat va creşte cu 1-2% anul viitor

În primele opt luni din acest an, comenzile pentru oţel laminat au urcat în medie cu 5%, pe fondul majorării cererii din construcţii şi industria auto, a anunţat luni Federaţia germană a oţelului, care avertizează că sectorul rămâne sub presiune.

‘Situaţia economică a producătorilor de oţel din Germania continuă să fie gravă’, a afirmat preşedintele Federaţiei, Hans Juergen Kerkhoff.

Producătorii europeni de oţel, inclusiv Arcelor-Mittal, ThyssenKrupp şi Salzgitter, se confruntă cu încetinirea pieţelor emergente, reducerea cererii în statele dezvoltate şi presiuni asupra preţurilor din cauza importurilor ieftine din China.

Importurile de oţel ale UE din China au scăzut în primele opt luni din 2016, dar încă sunt de două ori mai ridicate decât nivelul înregistrat în 2013, a avertizat Kerkhoff.

Federaţia germană a oţelului se aşteaptă la o producţie de oţel de 42,5 milioane de tone în 2016, uşor sub nivelul de 42,7 milioane de tone înregistrat în 2015.

Nivelul record al producţiei de oţel din China consemnat în ultimele luni a sporit criticile la adresa autorităţilor de la Beijing, acuzate că distorsionează pieţele globale vânzând oţel la preţuri de dumping.

Uniunea Europeană este al doilea mare producător mondial de oţel, după China, cu o producţie de 177 milioane de tone pe an, respectiv 11% din producţia mondială, potrivit datelor oficiale. Aproximativ 40.000 de locuri de muncă au fost eliminate în ultimii ani în sectorul siderurgic european, care angajează direct sau indirect aproximativ un milion de persoane.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).

Te-ar mai putea interesa și
SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina
SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina
Statele Unite acuză Rusia că a folosit un agent chimic, cloropicrina, împotriva forţelor ucrainene, încălcând Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice (CIAC), potrivit unui comunicat al......
Aplicarea noilor taxe din sănătate a dus la scăderea deficitului Fondului Sănătăţii cu 50% în primele două luni la 1,5 miliarde de lei
Aplicarea noilor taxe din sănătate a dus la scăderea deficitului Fondului Sănătăţii cu 50% în primele două luni ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale ...
Au depășit cota maximă a adaosului comercial și cu 59%. 29 de retaileri au fost amendați de ANAF cu peste 4,6 milioane de euro
Au depășit cota maximă a adaosului comercial și cu 59%. 29 de retaileri au fost amendați de ANAF cu peste 4,6 milioane ...
În ciuda legislației care limitează, în cazul unor alimente de bază, adaosul comercial practicat de comercianți la ...
Aceman, noul model Mini, poate fi comandat în România
Aceman, noul model Mini, poate fi comandat în România
Lansat pe 25 aprilie la expoziția Auto China din Beijing, noul model Mini Aceman poate fi deja comandat în România.