1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Germania: Conductorii de tren au pus capăt grevei şi acceptă medierea

Sindicatul conductorilor de tren de la compania germană de căi ferate Deutsche Bahn, GDL, a anunţat joi că a decis să înceteze greva de protest şi să intre într-o procedură de mediere cu conducerea companiei, transmit AFP şi Reuters.

21 mai, 2015 | Agerpres

'Mii de pasageri pot respira uşuraţi, greva GDL a luat sfârşit cu efect imediat', a informat Deutsche Bahn într-un comunicat de presă.

Separat, GDL a informat la rândul său că a noua sa grevă de protest organizată în ultimele 10 luni va lua sfârşit joi, la ora 7 p.m. (17.00 GMT). GDL a adăugat că procedura de mediere va începe în data de 27 mai şi se va derula până la data de 17 iunie, urmând ca în această perioadă să nu mai fie organizate acţiuni de protest, scrie Agerpres.

Mediul de afaceri a avertizat că această grevă, care a început marţi, la ora 13,00 GMT, şi care potrivit GDL urma să fie cea mai lungă din istorie, ar putea costa cea mai mare economie europeană până la 100 de milioane de euro pe zi, afectând imaginea Germaniei de mare putere industrială şi centru de logistică. Greva conductorilor de tren a fost criticată atât de Federaţia Germană a Sindicatelor (DGB) cât şi de Asociaţia Federală a Angajatorilor Germani (BDA).

GDL, o organizaţie sindicală cu 20.000 de membri, vrea o majorare salarială de 5% pentru membrii săi, o săptămână de lucru mai mică şi dreptul de a reprezenta şi alte categorii de salariaţi de la Deutsche Bahn. În schimb, conducerea companiei Deutsche Bahn, care numără în total 200.000 de angajaţi, a oferit o majorare salarială de 4,7% plus o primă de 1.000 de euro dar a refuzat în schimb să ofere GDL dreptul de a putea negocia acorduri salariale şi pentru alte categorii de personal.

Deutsche Bahn transportă 5,5 milioane de pasageri şi 607.000 de tone de mărfuri pe zi numai în Germania şi deserveşte importante axe feroviare europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO