1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Germania: conservatorii CSU critică Bruxellesul înaintea alegerilor europarlamentare

Partidul conservator german CSU, fratele mai mic bavarez al Uniunii Creştin Democrate /CDU/ a cancelarului Angela Merkel, a adoptat sâmbătă un program pentru alegerile europene foarte critic faţă de Bruxelles, notează AFP.

27 apr, 2014 | Agerpres

După o reuniune de două zile la Andechs /Bavaria, sudul Germaniei/, liderii Uniunii Creştin-Sociale au validat un document de câteva zeci de pagini cerând restricţionarea puterilor Bruxellesului.

'Nu Bruxellesul trebuie să decidă totul, ci depinde de noi să luăm mai multe decizii', a declarat preşedintele CSU, Horst Seehofer, citat în acest document care cere, printre altele, dreptul de a organiza referendumuri în Germania în caz de decizii importante la nivel european.

În plus, CSU cere să se pună capăt rapid noilor aderări la Uniune, vizând în special Turcia şi Ucraina.

'Turcia este un partener important pentru Europa şi un bun prieten al NATO. Însă despre aderarea la UE, ar fi prea mult să se ceară Turciei la fel ca Europei', se spune în programul său.

Asupra Ucrainei, 'noi vrem ca ea să se întărească democratic şi economic. Dar ea nu are nevoie pentru aceasta de o perspectivă de aderare la Uniunea Europeană', adaugă programul.

Aceste poziţii i-au adus critici din partea clasei politice germane, inclusiv în interiorul CDU, notează AFP.

Creştin-democraţii mizează 'pe populism', a denunţat Yasmin Fahimi, secretar general al partidului social-democrat SPD.

'Nu te lupţi cu populismul de dreapta făcându-i temenele retorice, ba dimpotrivă, deschizându-i uşile saloanelor', a estimat ea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO