1EUR = 4.7216 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Germania: Conservatorii lui Merkel şi social-democraţii lui Schulz, la egalitate (sondaj)

Uniunea Creştin-Socială (CDU, conservator) a cancelarului german Angela Merkel se află la egalitate cu Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Martin Schulz, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii duminică, după ce, săptămâna trecută, PSD depăşise în sondaje formaţiunea lui Merkel, o premieră a ultimilor 11 ani.

26 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Studiul, realizat de TNS Emnid şi publicat în ediţia de duminică a cotidianului Bild, creditează ambele partide cu 32% din intenţiile de vot, transmite DPA.

SPD a crescut în sondaje după ce, în urmă cu o lună, Martin Schulz, fostul preşedinte al Parlamentului European, l-a înlocuit la şefia partidului pe Sigmar Gabriel.

Totuşi, 50% dintre respondenţi au declarat în sondajul realizat de TNS Emnid că nu cred că Schulz o poate învinge pe Merkel la alegerile generale din 24 septembrie.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.880 de persoane în perioada 16-23 februarie. Separat, 503 persoane au fost întrebate dacă sunt convinse că Schulz va deveni viitorul cancelar al Germaniei după alegerile din 24 septembrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO