1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Germania: Datele comerciale sporesc speranţele privind redresarea economiei

Excedentul comercial al Germaniei a crescut în iulie deoarece exporturile au înregistrat un avans surprinzător, oferind speranţe celei mai mari economii europene, afectată de escaladarea tensiunilor comerciale globale şi de incertitudinile provocate de Brexit, transmit DPA şi Reuters citate de Agerpres.

09 sep, 2019 | Agerpres

Astfel, exporturile au urcat cu 0,7% în iulie, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un declin de 0,1%, în timp ce importurile au înregistrat un recul de 1,5%, după un avans de 0,7% în iunie, a anunţat luni Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

Ca rezultat, excedentul comercial ajustat al Germaniei a crescut în iulie la 20,20 miliarde de euro (22,3 miliarde de dolari), de la 18 miliarde de euro în iunie. Economiştii se aşteptau la un declin de 0,5% al exporturilor şi de 0,3% al importurilor, precum şi la un excedent comercial de 17,5 miliarde de euro.

"Datele comerciale aduc o oarecare uşurare pentru economia germană, afectată de diverse probleme", a apreciat Carsten Brzeski, economist german la ING Bank.

În ritm anual, exporturile au urcat cu 3,8 %, după ce au scăzut cu 8% în iunie, a informat Destatis. Importurile au scăzut cu 0,9% în iulie, după un declin de 4,2% în iunie.

Economia concentrată pe export a Germaniei suferă de pe urma agravării tensiunilor comerciale globale. Produsul Intern Brut al Germaniei s-a contractat în al doilea trimestru, iar Banca Centrală (Bundesbank) prognozează o nouă contracţie în trimestrul al treilea, pe fondul escaladării disputelor comerciale dintre SUA şi China.

Performanţele dezamăgitoare ale economiei germane, prima economie europeană, a înmulţit solicitările pentru stimulente fiscale. Guvernul de la Berlin studiază mai multe opţiuni în cazul în care situaţia se va deteriora însă zilele trecute preşedintele Bundesbank a spus că nu este o nevoie urgentă de noi stimulente în condiţiile în care rata şomajului este aproape de minimul istoric, companiile continua să investească, iar cererea internă rămâne robustă.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO