Germania: Economia este profund afectată de pandemie, dar se va redresa semnificativ în 2021 (KfW)

Producţia economică a Germaniei a scăzut probabil cu aproximativ 20 - 25% în câteva săptămâni, ca rezultat al crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), şi posibil a atins nivelul minim în aprilie, se arată într-un studiu publicat marţi de banca de dezvoltare KfW, transmite Reuters citat de  Agerpres.
Economica.net - mar, 12 mai 2020, 11:11
Germania: Economia este profund afectată de pandemie, dar se va redresa semnificativ în 2021 (KfW)

În contextul atenuării multor restricţii, economia ar trebui cel puţin să se normalizeze parţial până în vară, ceea ce va duce la o creştere semnificativă în trimestrul trei din 2020, estimează KfW.

Instituţia se aşteaptă ca economia germană să se contracte cu 6% anul acesta, înainte de un avans de 5% anul viitor.

Conform noilor estimări ale Guvernului de la Berlin, Produsul Intern Brut al Germaniei va înregistra o contracţie de 6,3% în acest an, cea mai gravă recesiune înregistrată după 1970. Ministrul Economiei, Peter Altmaier se aşteaptă ca perioada cea mai dificilă a crizei să se încheie până la finele celui de-al doilea trimestru, după care activitatea economică îşi va reveni, astfel că în 2021 economia germană va înregistra o expansiune de 5,2%.

În Germania au fost redeschise începând de săptămâna aceasta magazinele cu suprafeţe mai mari de 800 de metri pătraţi, dar cu limitarea numărului de persoane, iar sectorul Horeca îşi va putea relua activitatea în unele regiuni. Rămân însă în vigoare măsurile privind închiderea parţială a graniţelor şi interdicţia privind desfăşurarea marilor manifestaţii sportive, festive sau culturale cu public.

Cel mai nou bilanţ al epidemiei în Germania difuzat marţi de institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI) arată 172.576 cazuri confirmate de infectare şi un total de 7.471 decese asociate infectării.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...