Germania face presiuni asupra Moscovei pentru eliberarea observatorilor OSCE răpiţi în Ucraina

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a intervenit pe lângă omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru eliberarea observatorilor OSCE reţinuţi în estul Ucrainei, au declarat surse apropiate diplomaţiei germane, citate de AFP.
Economica.net - sâm, 26 apr. 2014, 09:41
Germania face presiuni asupra Moscovei pentru eliberarea observatorilor OSCE răpiţi în Ucraina

”Ministrul afacerilor externe Steinmeier şi-a exprimat îngrijorarea faţă de acest subiect în timpul unei discuţii cu ministrul afacerilor externe rus Lavrov şi a cerut Rusiei să facă totul pentru ca echipa OSCE să fie eliberată imediat”, a menţionat sursa MAE german. Convorbirea telefonică Steinmeier – Lavrov a avut loc vineri seară.

Ministerul de Externe german a intervenit vineri seară şi pe lângă diplomaţi de rang înalt ai ambasadei ruse la Berlin.

Turcinov: Rusia se află în spatele sechestrării observatorilor militari occidentali
     
Preşedintele interimar ucrainean, Olexandr Turcinov, a acuzat sâmbătă Rusia că se află în spatele răpirii celor şapte inspectori militari occidentali în oraşul Slaviansk, bastionul insurgenţilor proruşi din sud-estul Ucrainei, informează sâmbătă EFE.

‘Acest delict nu s-ar fi putut executa fără autorizaţia sau ordinul direct al guvernului Rusiei care îi coordonează şi îi sprijină pe teroriştii ce ocupă clădiri, iau ostatici, torturează şi ucid oameni’, a spus Turcinov.

Rusia va lua toate măsurile posibile pentru eliberarea observatorilor OSCE din Slaviansk
     
Rusia va lua toate măsurile posibile pentru eliberarea observatorilor militari OSCE din oraşul ucrainean Slaviansk, au anunţat sâmbătă agenţiile de presă ruse, citându-l pe ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, transmite Reuters.

”Credem că aceşti oameni trebuie să fie eliberaţi cât mai rapid posibil. Rusia, ca membră a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), va lua toate măsurile posibile în această privinţă”, a spus Kelin.

Şapte observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au fost capturaţi şi sunt reţinuţi la Slaviansk, bastion al insurgenţilor proruşi în estul Ucrainei, a indicat vineri Ministerul ucrainean de Interne. ”Indivizi necunoscuţi au oprit la ora locală 11:40 un autobuz cu 13 pasageri – şapte reprezentanţi ai OSCE, cinci membri ai armatei ucrainene şi şoferul. Persoanele capturate se află în sediul serviciilor speciale locale”, se arăta în comunicatul ministerului citat.

Anterior, Ministerul ucrainean de Externe anunţa, conform Interfax, că s-a pierdut contactul cu membrii Misiunii de observatori militari ai OSCE în regiunea Doneţk (est) şi că este posibil ca aceştia să fi fost răpiţi de separatiştii proruşi din regiune.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...