Germania, Franţa, Turcia şi Spania destinaţii preferate de turiştii români la zborurile cu avionul – studiu

Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenţii de turism online din România, arată, într-un studiu, că Germania, Franţa, Turcia şi Spania sunt destinaţiile internaţionale cu cele mai multe zboruri cu plecare din România, generând aproape o treime din totalul biletelor achiziţionate de români, notează Agerpres.
Economica.net - mar, 25 aug. 2015, 14:03
Germania, Franţa, Turcia şi Spania destinaţii preferate de turiştii români la zborurile cu avionul - studiu

Potrivit unui comunicat al companiei, bugetul mediu alocat pentru un bilet dus- întors în una dintre destinaţiile internaţionale se ridică la circa 200 euro, în timp ce un zbor intern, de linie, costă, în medie, 260 euro. Majoritatea celor care călătoresc cu avionul pe teritoriul României îşi rezervă biletele vara, în iunie, pentru călătorii planificate în lunile iulie, decembrie şi aprilie, se precizează în comunicat.

În ceea ce priveşte zborurile internaţionale cu plecare din România, acestea au ca destinaţie Germania, cu 11% din totalul biletelor achiziţionate de pe Paravion.ro, urmate de Turcia şi Franţa, cu 6% din totalul biletelor fiecare, Spania, respectiv Marea Britanie, cu 5% fiecare.

‘Vedem cum, de la an la an, românii călătoresc tot mai mult pe rute internaţionale, indiferent că se îndreaptă spre o destinaţie de vacanţă, sau în interes de serviciu. Sunt clienţi informaţi, cer feedback, compară întotdeauna ofertele şi se uită nu neapărat la preţ, cât la compania aeriană, legăturile şi orele cele mai convenabile zborului. Au un obicei de rezervare-achiziţie foarte sănătos şi nu fac rabat de la confortul călătoriei’, arată Remus Vişan, Managing Director Paravion.ro.

Destinaţiile precum Italia, Olanda şi Austria generează circa 4% din totalul zborurilor vândute pe Paravion.ro, în timp ce Statele Unite ale Americii şi Portugalia, cele mai scumpe destinaţii internaţionale accesate din România, aduc 3%, respectiv 2% din rezervările şi vânzările de bilete de avion, se arată în studiul Paravion.ro.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agenţii de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion şi hotel, închirieri auto şi pachete de vacanţă. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum şi de soluţii de securitate dezvoltate de PayU.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...