Germania: Grecia ar trebui să părăsească zona euro şi apoi să fie scutită de datorii – Partidul Liber Democrat

Grecia ar trebui să părăsească zona euro şi apoi să fie scutită de datorii, a declarat joi liderul Partidului Liber Democrat (FDP) din Germania pentru un post de radio german, relatează Reuters.
Economica.net - joi, 09 feb. 2017, 13:10
Germania: Grecia ar trebui să părăsească zona euro şi apoi să fie scutită de datorii - Partidul Liber Democrat

Totuşi, Grecia ar trebui să rămână în UE, a afirmat liderul FDP Christian Lindner pentru Deutschlandfunk, apreciind că astfel ţara ar putea obţine subvenţii pe care să le aloce în infrastructură sau să ajute afacerile mici şi mijlocii.

‘Este clar că Grecia are nevoie ca datoriile să-i fie şterse’, a afirmat Lindner. ‘Datoriile Greciei pot fi şterse numai în afara zonei euro, aşa că vorbim despre Grexit’, a spus el.

Sondajele recente indică o creştere de la cinci la şapte procente a sprijinului pentru FDP, care a fost partener de coaliţie cu conservatorii cancelarului german Angela Merkel între 2009 şi 2013. Aceasta sugerează faptul că partidul va primi sprijin suficient pentru a trece pragul de 5 procente necesar pentru intrarea în Bundestag-camera inferioară a parlamentului- în alegerile parlamentare din 24 septembrie.

Lindner a apreciat că premierul grec Alexis Tsipras nu intenţionează să aplice reformele, iar strategia trebuie schimbată.

Guvernul german doreşte ca Fondul Monetar Internaţional să aibă un rol în planul de salvare a Greciei pentru a da mai multă credibilitate acestui plan, dar se opune acordării Atenei unei scutiri semnificative de datorii cerute de asemenea de FMI.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...