1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Germania intenționează să acorde din motive ecologice ajutoare de stat pentru industria metalurgică și pentru industria chimică

Germania vrea să obţină aprobarea UE pentru a sprijini sectorul oţelului şi industria chimică în eforturile lor de a deveni neutre la nivel climatic, a anunţat miercuri ministrul Economiei, Peter Altmaier (foto), exprimându-şi speranţa că se vor înregistra progrese substanţiale în semestrul doi din 2020, transmite Reuters, citată de Agerpres.

15 iul, 2020 | Agerpres

Peter Altmaier a prezentat foaia de parcurs privind sectorul oţelului în Germania şi a declarat că aceasta acoperă de obicei plăţi de sprijin de 25%-35% din investiţiile totale într-un anumit domeniu.

Industria oţelului din Germania trebuie să investească aproximativ 30 de miliarde de euro pentru a deveni neutră la nivel climatic până în 2050.

În septembrie 2019, cancelarul Angela Merkel a prezentat un amplu program destinat să ajute Germania să îşi atingă ţintele pe 2030 privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Germania vizează o reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, precum şi o pondere de 65% a energiilor regenerabile în producţia de electricitate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO