Germania îşi sărbătoreşte berea, deşi consumul este în scădere

Germania sărbătoreşte miercuri, printr-o serie de evenimente şi 'porţi deschise', Ziua Berii Germane, produs emblematic al ţării, deşi consumul mediu scade progresiv, iar în 2013 a ajuns la cel mai redus nivel de la reunificarea ţării, în 1990, relatează agenţia EFE.
Economica.net - mie, 23 apr. 2014, 13:15
Germania îşi sărbătoreşte berea, deşi consumul este în scădere

Conform datelor Biroului Federal de Statistică (Destatis), în 2013 s-au vândut în Germania 94,6 milioane hectolitri de bere, din care 79,7 milioane hectolitri pe piaţa internă, cu 1,7 % mai puţin faţă de anul anterior.

Principalele destinaţii pentru export au fost statele membre ale Uniunii Europene, urmate de Statele Unite ale Americii şi China.

În pofida scăderii consumului pentru al şaptelea an consecutiv, numărul producătorilor de bere a crescut până la 1.349, cu nouă mai mulţi comparativ cu 2012, cu Bavaria (sudul Germaniei) în fruntea clasamentului, cu 623 berării.

Aceasta este urmată de statul federal Baden-Wurttemberg (sud-vest), cu 185 producători, şi de Renania de Nord-Westfalia (vest) cu 131.

Potrivit Asociaţiei Berarilor, în ţară se produc peste 5.000 de sortimente diferite de bere.

Miercuri se sărbătoreşte introducerea de către ducele Bavariei Wilhelm IV, pe 23 aprilie 1516, a primei legi privind reglementarea procesului de fabricaţie a berii.

Având scopul de a-i împiedica pe unii producători să modifice produsul final, norma, considerată a fi primul decret din lume în sectorul alimentar, stabilea că în procesul de fabricaţie se pot folosit doar apă, hamei şi orz, produse cărora, ulterior, li s-a adăugat drojdia.

În primii ani, spun berarii, pentru a controla calitatea berii, se acoperea o bancă cu băutura preparată şi se aşeza un om îmbrăcat cu pantaloni de piele timp de trei ore.

Dacă în momentul în care voia să se ridice pantalonii rămâneau lipiţi de lemn, era demonstrată calitatea proastă a băuturii.

 

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată datele unui sondaj realizat de Libris, librărie online de referință pe......
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana ...