Germania: Martin Schulz o atacă pe Angela Merkel pe tema politicii europene

Mersul pe cont propriu în ceea ce priveşte politica privind refugiaţii şi atitudinea prea dură în sfera regulilor bugetare au slăbit poziţia Germaniei, a declarat duminică Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei, informează dpa, preluată de Agerpres.
Economica.net - Dum, 16 iul. 2017, 14:58
Germania: Martin Schulz o atacă pe Angela Merkel pe tema politicii europene

El a acuzat-o pe cancelarul german Angela Merkel că a decis deschiderea frontierelor Germaniei în 2015 – când un număr uriaş de refugiaţi a început să se deplaseze către vest pe continent – fără consultarea în prealabil a aliaţilor Germaniei din Uniunea Europeană.

Schulz a făcut aceste comentarii în timpul unei conferinţe a partidului său la Berlin, unde a prezentat o serie de propuneri pe care a promis să le pună în aplicare dacă va deveni cancelar. Martin Schulz, care a fost preşedinte al Parlamentului European până la începutul acestui an, a spus că, dacă va ajunge cancelar, va încerca să elaboreze o politică unificată a UE pe tema refugiaţilor şi a adăugat că ţările care au refuzat să primească refugiaţi vor constata o reducere a fondurilor pe care le primesc de la UE.

Totodată, Schulz s-a angajat să sporească investiţiile şi să intensifice unitatea europeană, acuzând-o pe Merkel că face promisiuni fără acoperire, transmite Reuters, care menţionează că liderul SPD a prezentat un plan în 10 puncte al unei Germanii moderne şi al unei Europe mai bune. „Germania poate face mai mult. Dacă nu investim masiv în cercetare şi dezvoltare, în automobile electrice şi în procese de producţie eficiente din punct de vedere energetic, vom rămâne de căruţă”, a declarat Schulz, adăugând că cea mai mare economie a Europei este pusă în dificultate de ţări în care statul deţine sau subvenţionează companii.

Schulz l-a atacat şi pe ministrul de finanţe Wolfgang Schaeuble pe motiv că slăbeşte unitatea europeană, după ce acesta a condus eforturile de impunere a mai multor măsuri de austeritate Greciei, ca parte a programelor de salvare de care a beneficiat această ţară. „Dacă vrei să fi un lider de stat în Europa trebuie să câştigi încrederea oamenilor. Şi de aceea pentru mine este un scandal total atunci când cancelarul spune: Avem planuri mari pentru Europa, dar vi le vom spune abia după alegeri”, a continuat Schulz.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...