Germania: Ministrul de interne Thomas de Maiziere cere limitarea numărului de refugiaţi

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a cerut, luni, guvernului de la Berlin să adopte măsuri pentru limitarea numărului de refugiaţi acceptaţi de Germania, sporind astfel presiunile asupra cancelarului Angela Merkel, care a refuzat să sprijine ideea impunerii unui plafon în această privinţă, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 06 oct. 2015, 05:58
Germania: Ministrul de interne Thomas de Maiziere cere limitarea numărului de refugiaţi

Afluxul fără precedent de refugiaţi pune la încercare capacităţile şi disponibilitatea Germaniei de a acorda sprijin celor care fug de războaiele şi sărăcia din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa, scrie Agerpres.

”Iată de ce trebuie să limităm numărul (refugiaţilor) şi să găsim echilibrul corect. Capacităţile noastre sunt limitate”, a afirmat De Maiziere, în timpul unei dezbateri cu cetăţenii organizate la Stuttgart (sud-vestul Germaniei). Potrivit oficialului german, plafonarea numărului de refugiaţi ar face ca actuala criză să devină mai mult o oportunitate şi mai puţin o provocare.

Ministrul german şi-a reiterat propunerea ca statele europene să accepte un plafon comun şi un sistem bazat pe cote pentru a distribui între toate statele membre ale Uniunii Europene povara reprezentată de valul de refugiaţi ce sosesc pe continentul european.

La finalul săptămânii trecute, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat că numărul migranţilor sosiţi în Europa în septembrie a fost de circa 168.000, acesta fiind un record lunar.

Potrivit agenţiei specializate a ONU, persistenţa nivelului ridicat al numărului de migranţi sosiţi pe continentul european evidenţiază importanţa punerii cât mai rapide în practică a schemei de repartizare a 120.000 de refugiaţi între statele membre ale UE, sistem asupra căruia liderii ‘Celor 28’ s-au pus de acord pe 24 septembrie, la Bruxelles.

UNHCR prognozează că 700.000 de migranţi vor ajunge în Europa în acest an prin trecerea Mediteranei, un număr aproape egal fiind estimat şi pentru anul 2016. De la începutul anului, peste 520.000 de persoane, în special sirieni şi afgani, au făcut deja această călătorie, conform agenţiei ONU. Circa 3.000 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi.

Te-ar mai putea interesa și
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula......
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...