1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Germania nu este dependentă de gazul rusesc - Merkel

Germania nu este dependentă de livrările de gaz rusesc şi nu se aşteaptă la probleme de aprovizionare, a declarat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu în presa germană joi, respingând criticile poloneze în acest sens.

13 mar, 2014 | Agerpres

'Noi ne aprovizionăm cu 35 % din gaz din Rusia, ceea ce nu ne face dependenţi', a declarat Merkel într-un interviu în ziarul Passauer Neue Presse /PNP/, citat de AFP.

'Companiile germane au mizat pe gazul rusesc în cunoştinţă de cauză. S-au semnat contracte, unele pe termen foarte lung şi până în prezent, Rusia l-a livrat întotdeauna', a adăugat ea.

Cancelarul german a răspuns astfel direct la criticile primului ministru polonez Donald Tusk, care a declarat luni că 'dependenţa Germaniei de gazul rusesc poate limita real suveranitatea Europei' faţă de Moscova, mai ales în legătură cu problema Ucrainei.

Merkel şi Tusk s-au întâlnit miercuri la Varşovia şi au anunţat că Uniunea Europeană ia în considerare adoptarea unei noi serii de sancţiuni împotriva Rusiei pentru a face presiuni în favoarea unui dialog cu guvernul ucrainean.

În interviul pentru PNP, dna Merkel a chemat din nou Moscova 'să respecte suveranitatea şi teritoriul' ucrainean şi a calificat anexarea Crimeii 'contrară dreptului internaţional'.

'Graniţele nu ar trebui schimbate în mod unilateral', a adăugat ea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO