Germania: numărul şomerilor a crescut în iulie

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Germania a crescut neaşteptat în iulie. Totuşi, rata şomajului s-a menţinut la un nivel minim record, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 30 iul. 2015, 10:32
Germania: numărul şomerilor a crescut în iulie

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat, joi, că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a urcat luna aceasta cu 9.000, până la cifra ajustată de 2,8 milioane de persoane. Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la o scădere cu 5.000 de persoane.

De asemenea, rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut la 6,4%, cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.

Analiştii se aşteaptă ca Eurostat să anunţe vineri că rata şomajului în zona euro a scăzut în iunie la 11%, de la 11,1% în mai.

Evoluţia negativă de pe piaţa forţei de muncă din Germania ar putea fi un prim semnal că cea mai mare economie europeană începe să resimtă stagnarea economică în care s-a împotmolit restul continentului. Cu toate acestea, indicii încrederii mediului de afaceri german şi-au revenit în iulie, după ce Grecia a reuşit să ajungă la un acord cu creditorii străini, punând capăt unei perioade tensionate de incertitudine şi teamă.

‘Chiar dacă există o încetinire, probabil redresarea pieţei forţei de muncă va continua. Tendinţa de creştere a economiei Germaniei este intactă’, a afirmat economistul Andreas Rees, de la UniCredit Bank.

Luna aceasta, Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) a estimat că ritmul de creştere al economiei a fost solid în trimestrul doi din 2015, pe fondul redresării exporturilor.

‘Expansiunea activităţii economice în Germania s-a întărit probabil în trimestrul doi, datorită majorării cheltuielilor de consum, sprijinite de situaţia foarte bună de pe piaţa muncii şi de creşterea considerabilă a salariilor. În plus, exporturile s-au redresat semnificativ’, se arată în raportul Bundesbank.

În iunie, instituţia estima o creştere a PIB-ului Germaniei de 1,5% anul acesta şi de 1,7% în 2016 şi în 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. Este cea mai spațioasă mașină din gama europeană Mazda și va......
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...