Germania: Numărul şomerilor a scăzut în iunie pentru a noua lună consecutiv

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut în iunie, în Germania, pentru a noua lună consecutiv, în timp ce rata şomajului s-a menţinut la un nivel minim record, în condiţiile în care companiile şi investitorii au devenit mai încrezători că prima economie europeană va continua să crească, transmite Bloomberg, anunţă Agerpres.
Economica.net - mar, 30 iun. 2015, 16:57
Germania: Numărul şomerilor a scăzut în iunie pentru a noua lună consecutiv

Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat, marţi, că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a scăzut luna aceasta cu 1.000, până la cifra ajustată de 2,79 milioane de persoane. Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la o scădere cu 5.000 de persoane.

De asemenea, rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut la 6,4%, cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.

Analiştii se aşteaptă ca Eurostat să anunţe, marţi, că rata şomajului în zona euro s-a menţinut în mai la 11,1%.

Piaţa forţei de muncă se întăreşte în continuare, atenuând temerile analiştilor referitor la efectele negative ale introducerii salariului minim de 8,50 euro brut pe oră în Germania, de la 1 ianuarie.

‘Datele publicate de Oficiul Federal pentru Muncă demonstrează, cel puţin până acum, că salariul minim nu a creat pagubele la care se aştepta toată lumea. Ritmul de creştere al economiei încă este solid’, a apreciat Carsten Brzeski, economist şef al ING-Diba AG.

Analiştii susţin că poziţia fiscală solidă a Germaniei, situaţia foarte bună a pieţei de muncă, inflaţia scăzută, declinul semnificativ al preţului la ţiţei, deprecierea euro şi noile măsuri de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană oferă măsuri suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...