1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Germania obţine prima platformă autorizată dedicată tranzacţiilor în yuani din afara Chinei

Frankfurt a luat-o înaintea Londrei în efortul de se a conecta la pieţele bursiere chineze, în urma anunţului privind înfiinţarea a două societăţi mixte care vor lega bursele din Germania şi China, transmite site-ul finextra.com.

29 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Deutsche Bourse, cea mai mare bursă din Germania, va înfiinţa o societate mixtă cu China Foreign Exchange Trade System, divizia de tranzacţionare interbancară a Băncii Centrale a Chinei (PBOC), pentru a găzdui produse interbancare şi a permite tranzacţionarea în yuani. Platforma de tranzacţionare va avea sediul la Frankfurt.

În plus, Deutsche Bourse împreună cu Bursa de la Shanghai Stock Exchange şi China Financial Futures Exchange vor înfiinţa China Europe International Exchange (CEINEX), prima platformă autorizată dedicată tranzacţiilor în yuani în afara statului asiatic. Instituţia va avea sediul tot la Frankfurt şi va începe tranzacţiile în 18 noiembrie.

Acordurile au fost semnate la Beijing în prezenţa cancelarului Germaniei, Angela Merkel, şi a şefului Deutsche Bourse, Carsten Kengeter.

O legătură similară între bursele din Shanghai şi Londra a fost analizată dar nu s-a ajuns încă la un acord oficial.

Autorităţile de la Beijing încearcă să crească utilizarea yuanului în schimburile internaţionale, pentru a reflecta statutul Chinei de a doua economie mondială. Unii analişti preconizează chiar că într-o zi moneda chineză ar putea rivaliza cu dolarul american, care, în prezent, este valuta de referinţă la nivel mondial.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO