Germania: Producţia industrială a avut cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni, în august

Producţia industrială a Germaniei a înregistrat în august cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni, datele sugerând că avansul celei mai mari economii europene a încetinit în trimestrul trei din 2015, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 07 oct. 2015, 08:38
Germania: Producţia industrială a avut cel mai semnificativ declin din ultimele 12 luni, în august

Producţia, ajustată la factorii sezonieri şi inflaţie, a scăzut cu 1,2% în august, în timp ce datele pentru iulie au fost revizuite în creştere, de la un avans estimat la 0,7% până la 1,2%, arată datele publicate miercuri de Ministerul Economiei de la Berlin.

Acesta este cel mai semnificativ declin din august 2014 iar autorităţile apreciază că vacanţele au început destul de târziu în această vară şi de aceea s-a înregistrat în august o scădere a producţiei industriale. Analiştii se aşteptau la un avans de 0,2%.

‘Datele vor extinde speculaţiile privind impactul încetinirii din China asupra avansului economie germane. În opinia noastră, nu există motive de panică, de obicei în timpul verii producţia industrială este în scădere’, a apreciat economistul Carsten Brzeski de la ING.

Şi comenzile industriale au scăzut în august cu 1,8%, ceea ce indică un posibil declin al exporturilor pe principalele pieţe ale Germaniei din ţările emergente.

Recent, Carsten Brzeski a avertizat că actuala criză a refugiaţilor şi scandalul emisiilor de la Volkswagen reprezintă noi riscuri la adresa economiei germane. Este neclar care va fi impactul crizei VW dar economia va fi afectată, ţinând cont de mărimea companiei. VW este ‘unul dintre cei mai importanţi campioni globali ai Germaniei şi un motor de creştere semnificativ al economiei’, susţine Brzeski.

Şi Jennifer McKeown de la Capital Economics a apreciat că scandalul Volkswagen reprezintă un nou risc la adresa activităţii economice din Germania, alături de încetinirea din China.

Alţi analişti susţin că poziţia fiscală solidă a Germaniei, situaţia foarte bună a pieţei de muncă, inflaţia scăzută, declinul semnificativ al preţului la ţiţei, deprecierea euro şi noile măsuri de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană oferă motive suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Ploiești – Buzău: Italienii de la Pizzarotti primesc extensie de cinci luni pentru lotul 1 Dumbrava – Mizil
Autostrada Ploiești – Buzău: Italienii de la Pizzarotti primesc extensie de cinci luni pentru lotul 1 Dumbrava – ...
Termenul pentru finalizarea lucrărilor la lotul 1 Dumbrava - Mizil (21 de kilometri) din Autostrada Ploiești - Buzău (A7) se prelungește cu 153 de zile (aproape cinci luni). Astfel, asocierea......
Preț negativ la energie electrică, din nou, pe piața spot din România, duminică
Preț negativ la energie electrică, din nou, pe piața spot din România, duminică
Prețul energiei electrice tranzacționate sâmbătă pe piața de la București cu livrare duminică este din nou negativ, ...
Federația Sanitas cere Guvernului finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță pentru angajații din sistemul sanitar
Federația Sanitas cere Guvernului finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță pentru angajații din sistemul ...
Sindicatul Sanitas solicită Guvernului finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță acordate angajaților ...
Turcia va trimite trupe în Kosovo, pentru a menține ordinea în nordul regiunii
Turcia va trimite trupe în Kosovo, pentru a menține ordinea în nordul regiunii
Turcia intenţionează să trimită comandouri în Kosovo duminică şi luni, ca răspuns la solicitarea NATO de a se alătura ...