1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Germania rămâne partenerul comercial numărul 1 al României. Volumul schimburilor comerciale - 23,3 miliarde euro în 2015

Germania rămâne şi în 2015 partenerul comercial numărul unu al României cu un volum al schimburilor comerciale de 23,3 miliarde euro, în creştere cu 9,3% faţă de 2014, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), remis marţi Agerpres.

05 apr, 2016 | Agerpres

'Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, Germania rămâne şi în 2015 partenerul comercial numărul unu al României. Importurile din Germania au însumat 12,5 miliarde euro, cu 11,3% mai mult decât în 2014, iar exporturile 10,8 miliarde euro, în creştere cu 6,8% faţă de anul precedent. Volumul schimburilor comerciale între cele două state a însumat astfel 23,3 miliarde euro (+9,3%). Cele mai importante grupe de produse în cadrul schimburilor comerciale între România şi Germania sunt maşini şi aparate, mijloace şi materiale de transport, metale comune', se arată în comunicatul AHK România.

Schimburile comerciale ale României au însumat anul trecut 117,5 miliarde euro, în creştere cu 1,9% faţă de 2014.

'Pentru 2016 ne aşteptăm de asemenea la o evoluţie pozitivă atât a relaţiilor economice româno-germane cât şi a investiţiilor germane în România. Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, în calitate de reprezentanţă oficială a economiei germane în România, contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de afaceri şi de investiţii din România. Una din preocupările noastre importante este şi rămâne dezvoltarea sistemului de învăţământ profesional după model dual, având ca scop asigurarea de personal calificat', spun reprezentanţii AHK România.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), înfiinţată în septembrie 2002, numără în prezent circa 530 de firme membre şi este cea mai mare cameră de comerţ bilaterală din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO