1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Germania respinge relaxarea datoriei Greciei după ce Obama şi-a oferit sprijinul

Germania s-a opus miercuri apelurilor pentru relaxarea datoriei Greciei după ce preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi-a oferit sprijinul pentru un astfel de mecanism, relatează Reuters.

16 noi, 2016 | Agerpres

Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble a declarat marţi noapte că a i se oferi Greciei o relaxare a datoriei Greciei i-ar face un deserviciu.

'Oricine spune că +vă vom reduce datoriile+ ar face Greciei un deserviciu', a confirmat Ministerul de Finanţe german declaraţia lui Schaeuble după ce a fost citată de cotidianul Passauer Neue Presse.

Comentariile lui Schaeuble nu au fost făcute în mod direct ca răspuns adresat lui Obama, a adăugat un purtător de cuvânt al ministerului.

Atena a semnat pentru un al treilea plan de salvare economică de până la 86 miliarde de euro anul trecut, dar vrea datoria pe termen lung restructurată pentru a ieşi din criză.

Germania, care afirmă de mult timp că nu este nevoie imediată să fie relaxată datoria Greciei deoarece ar descuraja reformele structurale foarte necesare, a anunţat că a luat act de comentariile lui Obama, care va pleca la Berlin mai târziu miercuri.

'Am luat act că preşedintele Obama a indicat importanţa relaxării datoriei. Grupul euro a convenit în mai asupra unui calendar exact cu privire la acest subiect... în ceea ce priveşte măsurile de aplicare pe termen scurt, iar mai târziu în 2018 pe termen mediu', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Seibert într-o conferinţă de presă.

În mai, guvernele din zona euro au oferit o relaxare a datoriei Greciei în 2018, dar au lăsat detaliile cheie să fie decise ulterior printr-un compromis între poziţia dură a Germaniei şi apelurile Fondului Monetar Internaţional pentru decizii imediate

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO