Germania s-a folosit de corupţia din FIFA pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale din 2006 – presa germană

Dezvăluirile făcute de magazinul der Spiegel, conform cărora ţara organizatoare a Cupei Mondiale de fotbal din 2006 ar fi cumpărat voturi în cadrul FIFA pentru a obţine organizarea turneului final, au stârnit reacţii în Germania sâmbătă, informează AFP, citată de Agerpres.
Economica.net - sâm, 17 oct. 2015, 13:39
Germania s-a folosit de corupţia din FIFA pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale din 2006 - presa germană

În ediţia sa de sâmbătă, săptămânalul der Spiegel susţine că Comitetul de candidatură german ar fi cumpărat voturi pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale în urmă cu nouă ani, supranumită în Germania ‘poveste de vară’.

‘Mondialul din 2006 a fost cumpărat?’, titra cotidianul cel mai citit din Germania, Bild, punând o altă întrebare: ‘Am cumpărat ‘povestea noastră de vară’ prin corupţie?’.

‘Poveste de vară 2006: totul de fapt a fost cumpărat?’, se întreba, la rândul său, cotidianul berlinez Tagesspiegel, înfăţişând o fotografie de la acea vreme în care tinerii suporterii germani se bucurau, cu chipurile pictate în culorile drapelului german.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a negat aceste dezvăluiri, recunoscând totuşi plata unei sume de 6,7 milioane de euro către FIFA, dar fără legătură cu această competiţie.

DFB a precizat că nu s-au găsit indicii că aceşti bani ar fi fost implicaţi în procesul de obţinere a organizării CM 2006 de către Germania, dar va urmări dacă această sumă de bani a fost utilizată într-un program cultural al FIFA, destinaţia preconizată a acestor fonduri.

FIFA a intrat în cea mai gravă criză a sa, din cei 111 ani de existenţă, în luna mai, când 14 înalţi oficiali au fost arestaţi şi acuzaţi de procurori americani şi elveţieni pentru diverse acte de corupţie, spălare de bani şi infracţiuni fiscale ce implică peste 150 milioane dolari.

În iulie 2000, Germania a învins Africa de Sud pentru găzduirea CM 2006 cu 12-11 la voturi, însă ţara de pe continentul negru avea să primească apoi găzduirea CM din 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Hotelierii care așteaptă turiști din Republica Moldova în acestă iarnă susțin că noile restricții anunțate le afectează rezervările și cer reevaluarea acestora
Hotelierii care așteaptă turiști din Republica Moldova în acestă iarnă susțin că noile restricții anunțate le afectează ...
Noile măsuri privind accesul în România pentru a limita răspândirea Omicron afectează circulaţia a mii de turişti ...
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, este și furnizorul cu cele mai bune prețuri ...
Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență, în urma finalizării planului de reorganizare
Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență, în urma finalizării planului de reorganizare
CITR, administratorul judiciar al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, a anunțat luni că această ...