Germania s-a folosit de corupţia din FIFA pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale din 2006 – presa germană

Dezvăluirile făcute de magazinul der Spiegel, conform cărora ţara organizatoare a Cupei Mondiale de fotbal din 2006 ar fi cumpărat voturi în cadrul FIFA pentru a obţine organizarea turneului final, au stârnit reacţii în Germania sâmbătă, informează AFP, citată de Agerpres.
Economica.net - sâm, 17 oct. 2015, 13:39
Germania s-a folosit de corupţia din FIFA pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale din 2006 - presa germană

În ediţia sa de sâmbătă, săptămânalul der Spiegel susţine că Comitetul de candidatură german ar fi cumpărat voturi pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale în urmă cu nouă ani, supranumită în Germania ‘poveste de vară’.

‘Mondialul din 2006 a fost cumpărat?’, titra cotidianul cel mai citit din Germania, Bild, punând o altă întrebare: ‘Am cumpărat ‘povestea noastră de vară’ prin corupţie?’.

‘Poveste de vară 2006: totul de fapt a fost cumpărat?’, se întreba, la rândul său, cotidianul berlinez Tagesspiegel, înfăţişând o fotografie de la acea vreme în care tinerii suporterii germani se bucurau, cu chipurile pictate în culorile drapelului german.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a negat aceste dezvăluiri, recunoscând totuşi plata unei sume de 6,7 milioane de euro către FIFA, dar fără legătură cu această competiţie.

DFB a precizat că nu s-au găsit indicii că aceşti bani ar fi fost implicaţi în procesul de obţinere a organizării CM 2006 de către Germania, dar va urmări dacă această sumă de bani a fost utilizată într-un program cultural al FIFA, destinaţia preconizată a acestor fonduri.

FIFA a intrat în cea mai gravă criză a sa, din cei 111 ani de existenţă, în luna mai, când 14 înalţi oficiali au fost arestaţi şi acuzaţi de procurori americani şi elveţieni pentru diverse acte de corupţie, spălare de bani şi infracţiuni fiscale ce implică peste 150 milioane dolari.

În iulie 2000, Germania a învins Africa de Sud pentru găzduirea CM 2006 cu 12-11 la voturi, însă ţara de pe continentul negru avea să primească apoi găzduirea CM din 2010.

Te-ar mai putea interesa și
14 județe în zona roșie din cauza Coronavirus. Rata de infectare în București: 6,36
14 județe în zona roșie din cauza Coronavirus. Rata de infectare în București: 6,36
Un număr de 14 judeţe din ţară se află în zona roşie, înregistrând o incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Judeţul Ilfov rămâne cu cea mai mare......
Propunere: Anul școlar 2022-2023 ar putea începe la 1 septembrie și ar avea 3 trimestre
Propunere: Anul școlar 2022-2023 ar putea începe la 1 septembrie și ar avea 3 trimestre
Pe masa Ministerului Educației există o propunere care vizează devansarea datei de începere a școlii cu două săptămâni, ...
Record la ATI, azi 11.04: Numărul pacienților în stare gravă depășește pentru prima dată 1500
Record la ATI, azi 11.04: Numărul pacienților în stare gravă depășește pentru prima dată 1500
În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.302 de cazuri noi de COVID-19. Numărul morților este de 129. La ATI sunt internați ...
Hunedoara: Municipiul Orăştie a ieşit din starea de carantină
Hunedoara: Municipiul Orăştie a ieşit din starea de carantină
Municipiul Orăştie a ieşit, duminică, din starea de carantină, impusă pe 27 martie din cauza creşterii numărului ...