1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Germania: Şeful Deutsche Bahn promite introducerea de trenuri complet automatizate până în 2023

Şeful companiei feroviare germane Deutsche Bahn, Rüdiger Grube, a declarat că aceasta va introduce, cel târziu în 2023, trenuri care vor rula în mod autonom, fără conductori, transmite AFP. 

10 iun, 2016 | ECONOMICA.net
Într-un interviu apărut vineri în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Rüdiger Grube a menţionat că introducerea acestor trenuri 'nu se va face de azi pe mâine', estimând însă că 'în 2021, 2022 sau 2023, vom fi pregătiţi pentru a pune în circulaţie trenuri în întregime automatizate pe o parte a reţelei noastre'. 

Grube vrea să facă din Deutsche Bahn un 'precursor' în materie, în contextul în care concurenţi ai companiei îşi propun introducerea unor astfel de trenuri. 

'Conducerea autonomă este, într-un sistem de căi ferate complex în care rulează trenuri de călători lente şi rapide şi trenuri de marfă, mai dificilă decât pentru un tren de metrou, dar ea este posibilă', a subliniat Rüdiger Grube pentru FAZ. 

Deutsche Bahn, care a înregistrat în 2015 primele pierderi după 12 ani, desfăşoară deja proiecte-pilot de trenuri autonome. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO