1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Germania şi Franţa le cer lui Putin şi Poroşenko să respecte încetarea focului în estul Ucrainei

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au lansat luni un apel preşedinţilor rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, la respectarea încetării focului în estul Ucrainei, unde 'situaţia securităţii nu s-a ameliorat semnificativ', transmite AFP.

28 aug, 2017 | Agerpres

''Le cerem acum preşedintelui Putin şi preşedintelui Poroşenko să-şi respecte deplin angajamentele, să susţină din nou public încetarea focului şi să garanteze că militarii şi personalul desfăşurat în teren primesc instrucţiunile adecvate'', au cerut cei doi lideri, potrivit unui comunicat de presă al Palatului Elysée.

La 22 august, liderii francez, german, rus şi ucrainean - aşa-numitul 'format Normandia' - au cerut o încetare a focului în estul Ucrainei în vederea începerii anului şcolar, prevăzută pentru data de 1 septembrie.

''Misiunea de observare a OSCE în Ucraina continuă să consemneze ameninţări la adresa personalului său şi restricţii în libertatea sa de mişcare, în special în zonele neguvernamentale'', au subliniat preşedintele francez şi cancelarul german.

Aceştia s-au pronunţat şi pentru o cooperare mai bună cu Centrul comun de control şi coordonare (JCCC) cu privire la luptele în desfăşurare şi pentru asigurarea unui acces sigur şi fără obstacole pentru Misiunea de observare a OSCE în Ucraina.

Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 10.000 de morţi începând din aprilie 2014. Acordurile de pace semnate la Minsk în februarie 2015 au dus la o încetare a luptelor în cele mai multe zone disputate, dar violenţele au continuat constant de-a lungul liniei de demarcaţie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO