1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Germania va ajuta IMM-urile din Grecia cu credite în valoare de 100 de milioane de euro

Întreprinderile Mici şi Mijlocii din Grecia care au nevoie de lichidităţi vor putea beneficia, începând din luna septembrie, de credite cu dobânzi reduse în valoare de 100 de milioane de euro oferite de banca germană de dezvoltare KfW via băncile greceşti, a anunţat marţi Ministerul german de Finanţe, transmit Reuters şi AFP.

20 mai, 2014 | Agerpres

Schema de creditare face parte dintr-un plan anunţat anterior destinat stimulării creşterii economice în Grecia, ţară care a beneficiat de două programe de asistenţă financiară internaţională şi care rămâne una din cele mai îndatorate state din zona euro.

'Reformele din Grecia încep să dea roade. Condiţiile de creştere în Grecia s-au îmbunătăţit. În special IMM-urile trebuie să se poată finanţa mai bine', a declarat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble.

'Acesta este punctul final al unui proces demarat în urmă cu doi ani. Obiectivului 'Fondului grec de investiţii' este să furnizeze IMM-urilor greceşti împrumuturi flexibile şi la dobânzi reduse pentru a atenua efectele negative ale crizei de lichidităţi din Grecia', a declarat la rândul său ministrul grec al Competitivităţii, Costis Hadjidkis.

Germania şi Grecia au convenit anterior să furnizeze fiecare 100 de milioane de euro pentru 'Fondul grec de investiţii'. Mizând pe acordarea de credite pe termen scurt IMM-urilor şi pe rambursarea sumelor împrumutate, cele două state speră să poată distribui în total 700 milioane de euro în cursul următorilor şapte ani.

În schimbul unor ajutoare internaţionale în valoare de 237 miliarde de euro, Grecia a fost nevoită să adopte reduceri masive de cheltuieli şi alte măsuri dure de austeritate care au alimentat sentimentele ostile faţă de Germania.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO