1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Germania vrea o reuniune a G7 pentru a-i ajuta pe refugiaţii din ţările vecine cu Siria

Şeful diplomaţiei germane Frank-Walter Steinmeier a propus miercuri organizarea unei reuniuni a ţărilor din G7 şi a mai multor ţări arabe pentru a debloca fonduri în favoarea refugiaţilor originari din Siria şi instalaţi în tabere în state vecine cu aceasta, relatează AFP, potrivit Agerpres.

09 sep, 2015 | Agerpres

'Este scandalos ca Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) să fie subfinanţat până în punctul în care raţiile de hrană în taberele de refugiaţi (în statele vecine Siriei) să trebuiască reduse la jumătate', a declarat Steinmeier în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german.

În cadrul viitoarei Adunări Generale a Naţiunilor Unite de la mijlocul lunii septembrie, 'vreau să lansez o invitaţie la o scurtă reuniune la New York, nu doar ţărilor G7 (la nivelul miniştrilor de externe - n.r.), ci şi unor ţări arabe' pentru a discuta despre această problemă, a adăugat el, fără a oferi detalii privind lista exactă a statelor invitate.

'Dacă ne interesează soarta acestor oameni, atunci trebuie să facem în aşa fel încât Agenţia Naţiunilor Unite să primească banii necesari pentru a le oferi raţii zilnice de hrană', a adăugat ministrul.

Sute de mii de persoane trăiesc în tabere de refugiaţi în Iordania şi peste 1,2 milioane de sirieni s-au refugiat în Liban în condiţii precare.

Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU şi-a redus recent ajutorul pentru refugiaţii sirieni din cele două ţări, din lipsă de finanţare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO