1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Germanii de la E.ON ar putea obţine 2-3 miliarde de euro din vânzarea subsidiarei din Italia

Vânzarea activelor din Italia ale E.ON SE, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, se confruntă cu un alt obstacol, după ce termenul limită pentru ofertele angajante a fost amânat până la sfârşitul lunii noiembrie, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

28 oct, 2014 | Agerpres

Valoarea activelor din Italia este estimată la 2-3 miliarde de euro, susţin sursele.

E.ON, care vrea să-şi vândă activele din Italia pentru a-şi reduce datoria, anunţase anterior că va finaliza tranzacţia în trimestrul doi din 2014 dar situaţia dificilă de pe piaţa energetică europeană a determinat o serie de amânări.

"Ofertele angajante sunt aşteptate acum până în 24 noiembrie", a afirmat una dintre surse, adăugând că amânarea a fost determinată de complexitatea tranzacţiei.

Reprezentanţii E.ON nu au comentat informaţia.

După ce a finalizat anul trecut programul de vânzare de active de 20 miliarde de euro (25 miliarde de dolari), compania germană continuă să caute oportunităţi, în prezent plănuind vânzarea subsidiarelor sale din Italia şi Spania, pentru a-şi reduce datoria de 29,7 miliarde de euro.

E.ON Italia, al patrulea furnizor de electricitate de pe piaţa italiană, are active care includ capacităţi de generare a energiei de 6 gigavaţi, o participaţie într-un terminal de gaze naturale lichefiate (LNG) şi activităţi în domeniul vânzărilor de gaze naturale şi energie.

Printre companiile interesate de activele E.ON din Italia se află Edison, o companie energetică italiană controlată de grupul francez EDF, susţin sursele.

E.ON, prezentă şi în România, şi-a reafirmat recent obiectivul de a înregistra în 2014 un profit net de 1,5-1,9 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO