1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

GfK: Încrederea consumatorilor germani a ajuns la cel mai ridicat nivel din aprilie 2007

Indicele privind încrederea în rândul consumatorilor germani a ajuns în decembrie la cel mai ridicat nivel din aprilie 2007, a anunţat vineri compania de cercetare de piaţă GfK SE, transmite Reuters.

21 dec, 2013 | Agerpres

Încrederea consumatorilor, care se situa la 7,4 puncte în decembrie, ar urma să urce la 7,6 puncte în ianuarie, indicând un start bun pentru 2014, a anunţat compania cu sediul la Nuremberg.

Aceste evoluţii reprezintă o veste bună pentru Guvernul de la Berlin, care se bazează pe cererea internă pentru a stimula creşterea economiei, deoarece comerţul extern, motorul tradiţional de creştere, este afectat de criza din zona euro şi de încetinirea din China.

Încrederea în economie a consumatorilor germani a atins cel mai ridicat nivel din iulie 2011, a anunţat GfK.

Economia Germaniei ar urma să înregistreze un avans de 0,5% în 2013 şi de 1,7% în 2014.

În actualul sezon de sărbători germanii ar urma să cheltuiască 80,6 miliarde de euro, cu 1,2% mai mult decât în anul precedent.

Angajaţii din Germania au obţinut anul acesta creşteri salariale de până la 6,6%. Acest avans, alături de inflaţia moderată, a majorat puterea de cumpărare, într-o perioadă în care băncile nu oferă stimulente pentru a face economii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO