Ghețea: CEC Bank a acordat IMM-urilor 6.300 de credite, în septembrie

CEC Bank a acordat, în luna septembrie, 6.300 de credite pentru întreprinderile mici și mijlocii, a declarat, luni, președintele băncii, Radu Grațian Ghețea.
Economica.net - lun, 11 nov. 2013, 17:42
Ghețea: CEC Bank a acordat IMM-urilor 6.300 de credite, în septembrie

„În luna septembrie 2013, au fost acordate IMM-urilor 6.300 de credite. Anul trecut, am crescut creditul pentru IMM-uri cu 34% față de 2011, iar anul acesta dorim să ne menținem tot așa un ritm și este normal în condițiile în care creditul pentru IMM-uri în portofoliul CEC Bank este de 42%’, a spus Ghețea la seminarul ‘Politici economice coerente pentru susținerea mediului de afaceri românesc’.

Președintele CEC Bank a precizat că ponderea creditelor acordate administrațiilor locale reprezintă 8% din portofoliul de credite acordate de bancă, iar 35% din acesta reprezintă credit pentru populație.

Potrivit acestuia, în urmă cu șase ani, când a fost implementat proiectul de transformare a CEC Bank într-o bancă comercială, creditul pentru populație reprezenta 80% din totalul portofoliului de credite.

„Pentru fondurile europene, 6,3 miliarde de lei reprezintă totalul granturilor intrate în țară prin intermediul finanțărilor acordate de CEC Bank’, a subliniat Ghețea.

Acesta a adăugat că 13% din creditele acordate persoanelor juridice de către CEC Bank sunt credite pentru accesarea de fonduri europene.

„Această cifră, reprezentând soldul creditelor acordate pentru accesarea de fonduri europene din 2010 până acum, a crescut de trei ori’, a mai spus Ghețea.

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism a organizat, luni, seminarul ‘Politici economice coerente pentru susținerea mediului de afaceri românesc’, care a avut loc la sediul Băncii Naționale a României.

Seminarul a urmărit dezvoltarea mediului de afaceri românesc prin identificarea și stabilirea măsurilor privind relansarea sustenabilă a creditării pentru IMM-uri, precum și corelarea strategiilor entităților implicate în relansarea economică prin pregătirea accesării fondurilor europene în perioada 2014 — 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...