1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Gherghina: Îmi doream să trec în BNR, mai ales pe poziţia aceasta

Gheorghe Gherghina, candidat pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a declarat luni că îşi dorea această poziţie.

16 iun, 2014 | Agerpres

'Îmi doream să trec în BNR, mai ales pe poziţia aceasta. Am lucrat în perioada 2005 - 2009 tot în BNR, ca şi consilier. O poziţie în Consiliul de Administraţie pentru mine este o bucurie extraordinară', a declarat Gherghina, la Palatul Parlamentului, după ce a fost avizat de Comisiile reunite pentru buget-finanţe.

Potrivit acestuia, anul viitor probabil se va menţine o creştere ridicată a veniturilor la buget din taxa pe stâlp.

'Probabil că la taxa pe stâlp o colectare mult mai mare se va menţine şi la anul. Sunt o serie de măsuri avute în vedere pe linia colectării. În scrisoarea de intenţie cu FMI, cea care a fost aprobată, pe linia colectării sunt o serie de măsuri. Dacă se vor implementa măsurile prevăzute pe linia colectării, nu va fi o problemă să acoperim acea diferenţă (de venituri din scăderea CAS cu 5 puncte procentuale - n.r.). Ei (FMI - n.r.) ar vrea să vadă până în octombrie că într-adevăr încep să se implementeze măsurile de îmbunătăţire a colectării şi sunt convins că în noiembrie, când vin, şi ei vor fi convinşi că se poate', a mai afirmat Gherghina.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO