Ghinea: Coaliția a stabilit un PNRR de 29 de miliarde de euro. La negocierile finale de la Bruxelles va participa și premierul

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat miercuri seară că în şedinţa de coaliţie s-a agreat un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de 29 de miliarde de euro, urmând să meargă la Bruxelles, împreună cu premierul Florin Cîţu, pentru negocierile finale.
AGERPRES - mie, 28 apr. 2021, 21:42
Ghinea: Coaliția a stabilit un PNRR de 29 de miliarde de euro. La negocierile finale de la Bruxelles va participa și premierul

„Aş vrea să mulţumesc domnului prim-ministru pentru implicare şi tuturor liderilor de coaliţie care, după multe discuţii şi după multe frământări – s-a spus că este o nouă piatră de încercare pentru coaliţie, iată că am trecut de această încercare – avem acum un PNRR de 29 de miliarde, de sub 30 de miliarde, agreat în coaliţie, avem mandat pentru Bruxelles. În săptămâna cu 10 mai merg împreună cu domnul prim-ministru la Bruxelles şi sperăm să avem negocierile finale”, a precizat Ghinea, la încheierea şedinţei coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că rămân „nişte semne de întrebare” care vor trebui discutate de către miniştrii de linie la Bruxelles.

„Suntem acum la o înţelegere în coaliţie pentru o sumă de sub 30 de miliarde (de euro – n.r.), rămân nişte semne de întrebare care vor trebui discutate de către miniştrii de linie la Bruxelles (…). Vom dezvolta componentele tehnice, este foarte mult de muncă, dar daţi-ne voie să nu dăm detalii pe sume până când nu le discutăm cu Comisia”, a afirmat ministrul.

Ghinea a menţionat că s-a ajuns la suma de 29 de miliarde de euro prin reducerea finanţării unor linii de investiţii.

„Sunt câteva sute de linii de investiţii prin care am trecut împreună. Nu am tăiat bucăţi ca atare, am redus de la fiecare sau de la unele care aveau probleme la partea de mediu. Sunt bucăţi din investiţii. Pe partea de păduri, am redus de la partea de drumuri forestiere, de pildă. La sistemul de irigaţii urmează o discuţie a domnului Oros cu Comisia Europeană şi după asta vom decide care va fi decizia finală. Noi încercăm să închidem cât mai multe dintre observaţiile Comisiei. Inclusiv alocările au fost rearanjate în funcţiile de observaţiile Comisiei şi pe chestiunile unde decidem că e prioritate pentru noi, chiar dacă Comisia are momentan altă opinie, mergem mai departe”, a spus ministrul.

Ministrul a susţinut că a prezentat Comiei Europene poziţia agreată de Guvernul României referitoare la PNRR şi a precizat că din investiţiile pentru transporturi, cele 4,5 miliarde euro care revin infrastructurii feroviare rămân neschimbate.

„Nu am auzit să aibă cineva nemulţumiri despre felul cum am negociat la Bruxelles, acolo unde am prezentat, aşa cum am spus şi preşedintelui Iohannis, poziţia României, cea agreată în Guvern. Sunt mai mulţi miniştri care au nemulţumiri de faptul că în feedback-ul Comisiei sunt aduse nişte aspecte care ne fac, atunci când prioritizăm, să mai tăiem. (…) Când ai 41 de miliarde, toată lumea te iubeşte în Guvern. Când trebuie să aduci la 29 de miliarde, nu te mai iubeşte toată lumea. Am propus, şi azi în Guvern am avut o discuţie, o metodă prin care să ajungem la 29 de miliarde. Tot ceea ce înseamnă verde, tot ce înseamnă digital rămâne. (…) Luăm acele recomandări, unde Comisia spune că nu avem recomandări pe ţară, că nu avem suficiente reforme. Ministerele trebuie să propună reforme”, a afirmat Cristian Ghinea, la Senat, unde participă la şedinţa coaliţiei de guvernare.

Referitor la partea rutieră, el a explicat că finanţarea transportului rutier din PNRR nu este agreată de Comisia Europeană.

„Din partea de transporturi, de 9 miliarde, 4,5 miliarde sunt pentru feroviar. Comisia nu are nimic cu ea. Dimpotrivă, toată lumea salută. Comisia spune „nu pentru rutier a fost făcut acest mecanism financiar”. Înţelegem, dar noi avem această prioritate naţională. Avem şi proiecte şi avem nevoie de finanţare în următorii 10 ani pe subiectul ăsta”, a adăugat Ghinea.

Ministrul a subliniat că autostrada spre Moldova are alocate 2 miliarde de euro din Programul Operaţional Transporturi.

„Autostrada spre Moldova este prima care va avea din construcţie perdea forestieră şi cablu digital. Dar asta nu înseamnă că se schimbă natura investiţiei. Nu pot să raportez toată autostrada ca fiind verde. Raportez doar partea de perdea forestieră. (…) Prioritatea este A7 şi celelalte în funcţie de câţi bani sunt. (…) Pe Programul Operaţional Transporturi pe care noi îl negociem anul acesta sunt 2 miliarde pentru autostrăzi. Astea sunt bătute în cuie, nu le schimbă nimeni. Pe PNRR noi am propus 4 miliarde pentru rutier şi am luat lista de proiecte. Rămâne să vedem dacă va fi o sumă mai mică acceptată. Este o problemă de negociere”, a subliniat Cristian Ghinea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ioan Ladoși (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import
Ioan Ladoși (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import
Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în ...
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor
În a doua parte a lunii decembrie 2021 se va circula pe Drumul de legătură DN 5– Șoseaua de Centura – Pod Prieteniei, ...
Polonia reduce TVA la energia termică în cadrul măsurilor anti-inflaţioniste
Polonia reduce TVA la energia termică în cadrul măsurilor anti-inflaţioniste
Polonia va reduce Taxa pe valoarea adaugată (TVA) aplicată căldurii livrate în sistem centralizat în cadrul măsurilor ...