1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Ghişee de furnizare a informaţiilor din Registrul Comerţului, înfiinţate în fiecare sector

Mai multe ghişee de furnizare a informaţiilor înregistrate la Registrul Comerţului vor fi înfiinţate în subordinea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi vor funcţiona, în principal, în fiecare sector al Capitalei, conform unui proiect de ordin, lansat în dezbatere de MJ.

26 noi, 2013 | Mediafax

"Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, prin asigurarea de noi modalităţi de acces la informaţiile înregistrate în registrul comerţului, în subordinea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, a fost introdusă structura Ghişeu de furnizare informaţii înregistrate în registrul comerţului, care va funcţiona, în principal, în fiecare sector al municipiului Bucureşti", se precizează în referatul aferent proiectului de ordin pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Oficiului Naţional al registrului Comerţului şi a oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale.

Potrivit sursei citate, la nivelul ONRC numărul de posturi se reduce începând cu data intrării în vigoare a ordinului ministrului Justiţiei. Astfel, dacă prin Hotărârea Guvernului nr. 1409/2009 numărul maxim de posturi pentru ONRC şi pentru oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale a fost stabilit la 1.787, acesta a fost redus cu 150 de posturi.

Totodată, în subordinea ONRC va fi înfiinţat un nou serviciu, respectiv Serviciul Asistenţă Tehnică şi Publicare Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Acest lucru vine în contextul creşterii activităţii oficiului, precum şi în urma implementării noului sistem informatic integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Proiectul de ordin a fost lansat în dezbatere publică până la data de 6 decembrie, pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO