Gigantul american din industria cosmetică Estee Lauder deschide un Centru Global de Tehnologie la București, al treilea din lume. ”Suntem nerăbdători să valorificăm talentul din această regiune”

The Estée Lauder Companies (ELC) a deschis la București un Centru Global de Tehnologie, al treilea din lume, ca parte a strategiei de a deveni "cea mai avansată companie de frumusețe, susținută de tehnologie, din lume". Activitatea din cadrul Centrului va sprijini operațiunile gigantului american în domeniul frumuseții și obiectivele sale tehnologice, atât la nivel global, cât și regional.
Lidia Neagu - mie, 19 apr. 2023, 22:11
Gigantul american din industria cosmetică Estee Lauder deschide un Centru Global de Tehnologie la București, al treilea din lume. ”Suntem nerăbdători să valorificăm talentul din această regiune”

Biroul din București, alături de birourile existente ale ELC din Long Island City, New York, și Kuala Lumpur, Malaezia, marchează abordarea globală a gigantului de frumusețe față de managementul și inovația tehnologică.

În 2021, ELC a deschis, tot la București, un centru digital în care, în prezent, lucrează peste 150 de persoane. Pentru noul centrul, compania caută specialiști IT în domenii precum: arhitectură, inginerie și dezvoltare, date și analiză, management de proiect, securitate cibernetică și management de produs.

Activitatea din cadrul Centrului Global de Tehnologie din București sprijină operațiunile companiei și obiectivele sale tehnologice, atât la nivel global, cât și regional. Munca echipei se va axa pe crearea de experiențe de consum avansate din punct de vedere tehnologic și de mare impact pentru consumatorii companiei globale de frumusețe. Biroul oferă soluții digitale pentru îmbunătățirea experienței consumatorului cu brandurile grupului și pentru a îmbunătăți rețeaua de aprovizionare prin utilizarea inteligenței artificiale, accelerarea cloud-ului, automatizare inteligentă și omnichannel, printre altele.

„Centrul Global de Tehnologie din București accelerează munca Estée Lauder Companies pentru a deveni cea mai avansată companie de frumusețe, susținută de tehnologie, din lume”, a declarat Michael W Smith, directorul de Informații al ELC.

„Digitalul este o parte integrală a industriei frumuseții astăzi și trebuie să continuăm să câștigăm în această zonă. Deschiderea acestui birou ne permite să livrăm soluții tehnologice mai ușor și să aducem mai multă valoare consumatorilor noștri. Sunt entuziasmat să continui să dezvoltăm prezența noastră în jurul lumii, să angajăm talente remarcabile și să construim experiența frumuseții de mâine.”

Situat în apropierea centrului vechi al Bucureștiului, clădirea durabilă a biroului a primit certificarea excelentă pentru consumul de energie și apă.

„Investițiile noastre în tehnologie facilitează o creștere puternică și durabilă pe termen lung”, a declarat Tracey T. Travis. „Deschiderea noului birou din București evidențiază angajamentul continuu al ELC de a investi în capacitățile tehnologice care ne consolidează poziția de lider în domeniul frumuseții de prestigiu.”

„ELC se angajează să achiziționeze talente de top cu expertiză tehnologică competitivă în regiune în domenii precum Arhitectură, Inginerie și Dezvoltare, Date și Analiză, Management de Proiect, Securitate Cibernetică a Întreprinderii și Management de Produs, ceea ce este esențial pentru succesul nostru ca o companie la nivel global”, a declarat Adriana Wahl, director executiv și Site Lead al Centrului Global de Tehnologie București. „IT-ul continuă să fie unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei românești, iar noi suntem nerăbdători să valorificăm talentul din această regiune pentru a oferi produse și experiențe superioare bazate pe tehnologie pentru consumatorii noștri.”

Biroul din Long Island City a ELC a fost deschis în 2018, iar cel din Kuala Lumpur în 2022. Bucureștiul a fost selectat ca a treia locație, au declarat reprezentanții ELC, datorită poziției României ca lider global în talente IT, clasându-se pe primul loc în Europa și pe locul șase în lume în ceea ce privește numărul de specialiști IT certificați.

Estée Lauder România distribuie prin rețele precum Sephora, Douglas, Kendra sau Marionnaud și prin magazine sub brandurile MAC și Bobbi Brown. De asemenea, produsele companiei sunt vândute în magazine independente de profil, precum și în saloane de înfrumusețare.

Citește și:

7 companii mondiale care deţin aproape orice marcă cosmetică

Retailerul de parfumuri Notino, prezent și în România, a raportat o cifră de afaceri record de 737 de milioane de euro pentru 2021

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...