Gigantul farmaceutic Pfizer a pregătit cea mai mare campanie de vaccinare din toate timpurile

Grupul american Pfizer a pus la punct toate detaliile logistice pentru a distribui pe tot globul miliarde de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, folosind cutii frigorifice, avioane de tip cargo și flote de camioane, relatează publicația The Wall Street Journal.
Economica.net - mie, 21 oct. 2020, 14:16
Gigantul farmaceutic Pfizer a pregătit cea mai mare campanie de vaccinare din toate timpurile

În localitatea Kalamazoo din statul Michigan pe un teren de dimensiunile stadion de fotbal, a fost construit un depozit cu 350 de frigidere mari, aici urmând să ajungă milioane de doze de vaccinuri împotriva Covid-19, înainte că acestea să fie livrate pe tot mapamondul.

Acesta este unul dintre hub-urile construite de gigantul Pfizer Inc. din rețeaua sa de furnizare a vaccinului, care este așteptat de multă lume să pună capăt pandemiei globale. Potrivit datelor furnizate de Pfizer, grupul este gata să livreze în acest an peste 100 de milioane de vaccinuri, urmând că în 2021 să mai livreze încă 1,3 miliarde de vaccinuri.

La fel că multe alte companii farmaceutice care testează potențiale vaccinuri pentru combaterea virusului SARS- CoV-2, Pfizer a pus la punct împreună cu partenerii săi logistici o rețea de distribuție care să permită livrarea cât mai rapidă a vaccinului, imediat ce primește apropbarea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) și a altor autorități de reglementare de pe tot globul

“Aceasta este cea mai mare campanie de vaccinare din toate timpurile”, a declaratTanya Alcorn, vicepreședinte al companiei Pfizer. “Dacă vom prim autorizarea FDA, noi vom fi capabili să transportăm vaccinul în foarte scurt timp”, a mai spus ea.

Grupul american colaborează cu firma farmaceutică germană BioNTech SE pentru dezvoltarea mai multor vaccinuri anti-Covid-19, care se află în ultimele faze de testare. Pfizer a anunțat că va ști dacă vaccinul este eficient la sfârșitul lui octombrie și că este pregătit să îl prezinte pentru autorizarea în regim de urgență la sfârșitul lunii noiembrie.

Eforturile companiei de a livra mult așteptatul vaccin s-au concentrat pe construirea a două hub-uri unde dozele vor fi ținute în frigidere speciale, unul în Kalamazoo și celălalt în Puurs, Belgia. Firma a pregătit o flota de avioane cargo și o flota de sute de camioane care vor transporta zilnic dozele de vaccin. Încă două centre de distribuție au fost dezvoltate în  Pleasant Prairie, statul Wisconsin, și în Karlsruhe, Germania.

Compania cu sediul general în New York a investit în dezvoltarea vaccinului și punerea la punct a rețelei de distribuție 2 miliarde de dolari. Guvernul american a comandat inițial 100 de milioane de doze de vaccin, cu opțiunea de a mai comanda după aceea încă 500 de milioane de doze Uniunea Europeană a comandat la rândul ei 200 de milioane de doze, cu opțiunea de mai cumpără încă 100 de milioane. Japonia a încheiat un contract cu Pfizer pentru 120  de milioane de doze, iar Marea Britanie pentru 30 de milioane de doze.

Comenzi importante Pfizer a primit și din țări din America de Sud și din zona Asia-Pacific.

Într-o campanie tipică de vaccinare, grupurile farmaceutice așteaptă mai întâi să primească acordul autorităților de reglementare și după aceea încep să investească în lanțul de distribuție. Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a spus că de data asta firma a început să pregătească lanțul de distribuție încă din luna martie, când a început și dezvolatrea vaccinului.

“Asigurarea accesului la vaccin pentru peste un  miliard  de oameni de pe tot globul este la fel de important că dezvoltarea în sine a vaccinulu”, a spus el.

Pentru a păstra vaccinurile sigure în timpul transportului și pentru a le manipula rapid, Pfizer a construit un nou tip de container frigorific de depozitare, în care acestea pot fi depuse la o temperatura foarte scăzută timp de până la 10 zile și în care încap între 1.000 și 5.000 de doze. Grupul a plănuit ca din hub-urile sale din Kalamazoo și Puurs să plece zilnic 24 de camionae, care să transporte 7,6 milioane de doze spre aeroporturi.

Te-ar mai putea interesa și
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se folosesc de imaginea Enel și a altor companii mari
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se ...
Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake......
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile în care riscă să fie pus sub acuzare de noua putere
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile ...
Legislaţia Uniunii Europene îl protejează pe guvernatorul Băncii Naţionale a Poloniei dacă următorul Guvern de la ...
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
2.057 de blocuri din București primeau, în jurul orei 19.45, agent termic sub parametri sau nu aveau apă caldă și căldură, ...
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Persoanele fizice care fumează în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele ...