GlaxoSmithKline: Unii directori ai companiei par să fi încălcat legislaţia din China

Directorul pentru pieţe emergente al GlaxoSmithKline, Abbas Hussain, a declarat luni, după o întâlnire cu oficiali de la Beijing, că unii dintre angajaţi par să fi încălcat legislaţia chineză şi a promis schimbări la nivelul companiei care vor duce la preţuri mai mici ale medicamentelor.
Economica.net - lun, 22 iul. 2013, 14:05
GlaxoSmithKline: Unii directori ai companiei par să fi încălcat legislaţia din China

Hussain a spus că întâlnirea cu reprezentanţi ai Ministerului pentru Securitate Publică a fost „foarte constructivă”, relatează Bloomberg.

Glaxo este acuzată de delicte economice evaluate la 3 miliarde de yuani (489 milioane de dolari), constând în cadouri sub formă de călătorii şi favoruri sexuale.

„Anumiţi directori cu rang executiv ai GSK China, care cunosc bine sistemul companiei, par să fi acţionat în afara regulilor, încălcând legislaţia chineză. Avem toleranţă zero pentru orice fel de comportament de această natură”, se arată într-un comunicat al lui Hussain.

Investigaţia autorităţilor chineze s-ar putea extinde, având în vedere că cel puţin şase alţi producători mari de medicamente, între care Merck&Co, Novartis, Roche Holding şi Sanofi, au folosit aceeaşi agenţie de turism ca şi GSK, pentru organizarea de evenimente şi conferinţe, în ultimii trei ani, potrivit unor documente citate luni de New York Times.

Autorităţile chineze au reţinut săptămna trecută patru directori ai Glaxo, suspectaţi de infracţiuni economice. Directorul financiar al Glaxo în China, Steve Nechelput, nu poate părăsi ţara, de la sfârşitul lunii iunie, din cauza acestei investigaţii, deşi nu a fost arestat sau interogat.

„Directorii Glaxo au încălcat legislaţia chineză şi au afectat piaţa, dând mită pentru majorarea preţurilor medicamentelor, creşterea vânzărilor şi obţinerea unor profituri incorecte”, potrivit unui comunicat postat luni pe site-ul Ministerului Securităţii Publice.

Hussain şi-a cerut scuze în numele Glaxo şi s-a angajat să coopereze în cadrul investigaţiei.

Glaxo, care a obţinut anul trecut venituri de circa 1 miliard de lire sterline (1,5 miliarde dolari) în China, analizează operaţiunile din această ţară şi va face schimbări pentru obţinerea de economii de care vor beneficia şi cumpărătorii, prin scăderea preţurilor medicamentelor.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...