1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

Globalworth încearcă să adune 264 de milioane de euro pe bursa londoneză pentru finanţarea unor investiţii

Globaworth Real Estate, investitor și dezvoltator imobiliar fondat de Ioannis Papalekas în România, vrea să vândă acțiuni în valoare de 264,3 milioane de euro pentru finanțarea achiziția a cinci clădiri de birouri, una finalizată, restul în diferite faze de construcție, pe piața poloneză, evaluate de companie la 320 de milioane de euro. În același timp, compania se află în proces de due dilligence pentru alte investiții în România cu o valoare de peste 300 de milioane de euro.

10 oct, 2019 | ECONOMICA.net

Investițiile din Polonia reprezintă o suprafață închiriabilă brută de 114.000 mp și oferă o chirie preconizată de aproximativ 22 de milioane euro anual, iar două treimi din suprafață este deja închiriată sau pre-închiriată, cu un puternic profil de chiriaș al companiilor multinaționale din domeniul financiar, bancar și Industrii IT.

De la intrarea noastră în Polonia la sfârșitul anului 2017, am achiziționat active de aproape un miliard de euro pe piața respectivă. În același timp, în conformitate cu palmaresul nostru de livrare de peste 260.000 mp din 2015. Vom extinde activitățile din România, atât în piața de birouri din București, cât și în domeniul logisticii în alte locații-cheie. Suntem siguri că capitalul suplimentar ne va permite să îmbunătățim în continuare platforma noastră și să continuăm ritmul puternic de creștere pe aceste piețe atractive”, spunea recent Dimitris Raptis, director general adjunct și director general de investiții al Globalworth.

Globalworth va vinde acțiunile pe bursa de la Londra și oferă un discount de 4,6% de la 9,7 euro pe acțiune, la 9,25 euro- acţiune.

În concordanță cu palmaresul său de achiziție și dezvoltare, compania vizează investiții amplasate în locații prime care oferă potențial atractiv de venit, construind nu numai masa critică și generând beneficii la scară, dar furnizând și oportunități de gestionare a activelor și potențial de creare de valoare. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO