1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Imobiliare

Globalworth, parteneriat cu maltezii de la Zacaria, verificat de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care grupul Globalworth, prin Globalworth Holdings Cyprus Limited, și  Alf Alf Mizzi & Sons, prin Alf Mizzi & Sons Overseas Investment Limited, vor controla în comun companiile Southern Logistics, Network Wide Logistics, precum şi alte două companii înfiinţate pentru realizarea proiectelor imobiliare Industrial Sibiu West și Industrial Park Pitești. Practic, compania fondată de Ioannis Papalekas, va achiziționa o parte din două parcuri logistice deținute de grupul maltez Zacaria în Sibiu și Craiova și a alte două proiecte ale aceleiași companii, în curs de dezvoltare în Sibiu și Pitești.

04 dec, 2019 | ECONOMICA.net

În urma achiziției, Globalworth va controla în comun patru companii, alături de grupul Zacaria, fondat la Sibiu de maltezii de la Alf Mizzi & Sons și al patrulea cel mai mare proprietar de spații logistice și industriale din România. 

Globalworth Holdings Cyprus Limited dezvoltă și gestionează clădiri de birouri și proprietăți în sectorul logistic, obţinând venituri din închirierea de spații către companii din întreaga lume. Alf Mizzi & Sons Overseas Investment Ltd. este o companie din Cipru, deținută de grupul Alf Mizzi & Sons Ltd., care îşi desfăşoară activitatea în mai multe domenii, precum: retail alimentar, vestimentar, dezvoltare și închiriere proiecte imobiliare etc.

Zacaria deține din 2016 un teren de 8,6 hectare, acoperit parțial cu hale și birouri pe o suprafață de 40.385 de metri pătrați. O altă companie vizată pentru achiziție deține din 2015 un teren de 13 hectare la Craiova, pe care a fost dezvoltat proiectul Southern Industrial Park ce cuprinde hale și birouri de 52.922 de metri pătrați.

Zacaria Group este pe poziția a patra în topul celor mai mari proprietari de spații industrial/logistice după CTP, WDP și P3, cu o suprafață totală controlată de circa 350.000 de metri pătrați.

Globalworth a mai intrat anul acesta într-un parteneriat pe acest sector cu omul de afaceri Sorin Preda și a cumpărat jumătate din proiectul Black Sea Vision din Constanța, care odată finalizat va duce Globalworth pe locul doi în topul marilor proprietari de spații industrial-logistice, iar compania mai deține, la Timișoara, un parc industrial-logistic de peste 100.000 de metri pătraț și are în portofoliu depozitul Dacia de lângă Pitești, în suprafață de 68.400 de metri pătrați.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO