Globalworth, venituri în creștere la 114 mil. euro în prima jumătate a anului de pe urma unui portofoliu de 1,25 milioane mp

Valoarea totală a portofoliului deţinut de investitorului imobiliar Globalworth în prima jumătate a acestui an a rămas neschimbată, la 3 miliarde de euro, în principal datorită impactului pozitiv al proiectelor în dezvoltare (livrate sau în curs), compensând cea mai mare parte a scăderii reevaluării din cauza pandemiei Covid-19. Amprenta portofoliului permanent a crescut cu 34.800 mp, în principal datorită adăugării Globalworth Campus T3 în București, la 1,248 milioane mp. Veniturile și venitul net din exploatare au crescut cu 9,9%, până la 114 milioane euro și cu 17,1%, până la 79,6 milioane euro, comparativ cu S1-19, în principal datorită achiziției de proprietăți permanente în Polonia și finalizării dezvoltării proprietăților în România după 1 ianuarie 2019.
Răzvan Zamfir - joi, 17 sept. 2020, 05:33
Globalworth, venituri în creștere la 114 mil. euro în prima jumătate a anului de pe urma unui portofoliu de 1,25 milioane mp

„2020 a fost un an de provocări semnificative, cu un prim trimestru plin de optimism și performanțe puternice care s-au oprit brusc în martie din cauza pandemiei Covid-19. Cu toate acestea, încă din primele zile ale pandemiei am luat măsuri în Polonia și România, menite să asigure nu numai protecția maximă posibilă pentru toate părțile implicate, ci și continuitatea activității și viabilitatea pe termen lung. Sunt mândru să spun că abordarea noastră proactivă și, în anumite cazuri, măsurile asertive, au fost în în direcția corectă și ne-au plasat în cea mai bună poziție posibilă pentru a ieși mai puternici în timp util și un câștigător relativ din momentele turbulente actuale”, spune Dimitris Raptis , Co-Chief Executive Officer and Chief Investment Officer of Globalworth.

Potrtofoliul certficat verde al Globalworth se ridică la 48 de proprietăți și reprezintă 83,8% din total, iar dezvoltarea de noi proiecte s-a concentrat pe cele cu procente ridicate de preînchiriere sau un nivel avansat al construcției și însumează  5 proprietăți, 3 industriale și 2 de birouri în România și Polonia, care totalizează 91.500 mp.

De asemenea, Globalworth a închiriat o suprafață nouă de 115.500 mp, pentru o perioadă medie de 3,2 ani, iar reînnoirile de contracte au reprezentat 74% din activitatea de închiriere. Astfel, gradul de ocupare al proprietăților deținute de Globalworth a scăzut la 93,3%, de la 94,7%  în 2019.

Cererile de amânare a plății au fost primite în principal de la ocupanții de spațiu care au fost afectați de pandemia Covid-19, cu creanțele reprezentând 4,2% din chiria contractată anualizată primită și decontată cu chiriașii, iar cererile suplimentare reprezentând 0,8% din chiria contractată anuala fost respinsă sau e în curs de negociere.

Rata încasărilor pentru chiriile facturate și datorate a rămas ridicată, la 95,5% în prima jumătate a anului 2020. În februarie 2020, grupul ceh CPI Property Group a devenit cel mai mare acționar al companiei, cu 29,4% dintre acțiunie și circa 30% dintre voturi.

Deși gradul de ocupare al proprietăților Globalworth a scăzut ușor anul acesta, EBITDA ajustată a companiei a crescut cu 16,1%, la 71,5 milioane de euro. 

În fine, prima emisiune de abligațiuni verzi a companie a strâns 400 de milioane de euro în iulie, cu un termen de 6 ani (cupon 2,95%), într-o tranzacție care a fost suprasubscrisă de 2 ori.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a votat Legea bugetului pe 2021
Parlamentul a votat Legea bugetului pe 2021
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. S-au înregistrat 234 de voturi „pentru” şi 170 de voturi „împotrivă”. Proiectul de buget...
4.000 dintre angajații companiei Miele au fost afectați de închiderea unei fabrici din Germania din cauza COVID-19
4.000 dintre angajații companiei Miele au fost afectați de închiderea unei fabrici din Germania din cauza COVID-19
Producătorul german de electrocasnice Miele, care are o uzină la Braşov, a anunţat marţi că 4.000 dintre angajaţii ...
Studiu ING: Peste 80% dintre români intenționează să economisească mai mult în contextul temerilor generate de pandemie
Studiu ING: Peste 80% dintre români intenționează să economisească mai mult în contextul temerilor generate de pandemie
Aproximativ 83% dintre români încearcă să economisească mai mulți bani pentru a se adapta la incertitudinea contextului ...
Profitul net al EDP Renewebles a crescut cu 17% în 2020
Profitul net al EDP Renewebles a crescut cu 17% în 2020
Compania EDP Renewables (Euronext: EDPR), lider global în sectorul energiei regenerabile și al treilea producător mondial ...