1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 4 º

Imobiliare

Globalworth vrea să atragă 347 milioane euro de pe bursă pentru noi investiții în Polonia și România

Globalworth Real Estate, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România și Polonia, a anunțat că va încerca să atragă 347,6 milioane de euro de pe Bursa poloneză și că va răscumpăra tote cele peste 95,5 milioane de acțiuni deținute de sud africanii de la Growthpoint la GPRE, filiala poloneză a Globaworth.

08 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Pentru a obține cele 347,6 milioane de euro, Globalworth va plasa peste 38 de milioane de acțiuni la prețul de 9,1 euro/ acțiune pe bursa poloneză, iar banii vor fi utlizați pentru a extinde portofoliul de 2,5 miliarde de euro al companiei în România și Polonia. Compania a anunțat, săptămâna trecută două achiziții de clădiri de birouri de 170 de milioane de euro în Polonia. 

De asemenea, Globalworth a investit 538,3 milioane de euro în imobile de birouri anul trecut, majoritatea în Polonia, în timp ce în România, compania a finalizat două proiecte de 70.500 mp și a început alte trei de 78.900 mp.

Proprietățile Globalworth din Polonia sunt deținute prin intermediul GPRE, companie controlată de compania inițiată de Ioannis Papalekas, care deține 77,54% dintre acțiuni. Un alt pachet de 21,58% din GPRE în proprietatea Growthpoint, cel mai mare acționar al Globalworth, ca urmare a participării sale la o majorare de capital a GPRE în iunie 2018.

Cele două companii au convenit să facă un schimb de acțiuni pentru a simpifica structura holdingului. Astfel, cele peste 95 de milioane de acțiuni ale Growthpoint în GPRE, cu o valoare de 1,6  euro/acțiune, vor fi schimbate cu până la 16,8 milioane de acțiuni noi în Globalworth, la un preț de 9,10 euro pe acțiune.

În urma schimbului, Globalworth va deține circa 99% din GPRE, iar Growthpoint nu va putea depăși o deținere de 29% în Globalworth, conform înțelegerii dintre cele două companii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO