1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Imobiliare

Globalworth vinde acţiuni pentru a finanţa achiziţii de 300 mil. euro în România

Globalworth, principalul proprietar de birouri din România va plasa pe bursă circa 28,5 milioane de acțiuni noi către investitori existenți și noi, pentru a profita de oportunitățile de achiziție identificate de companie. Compania internţionează să achiziționeze proprietăți de 300 de milioane de euro pe piața românească. 

03 oct, 2019 | ECONOMICA.net

„Am demonstrat constant capacitatea noastră de a asigura investiții atractive, în principal prin achiziția oportunistă de active provenite prin mai multe canale. De la intrarea noastră în Polonia la sfârșitul anului 2017, am achiziționat active de aproape un miliard de euro pe piața respectivă. În același timp, în conformitate cu palmaresul nostru de livrare de peste 260.000 mp din 2015. Vom extinde activitățile din România, atât în piața de birouri din București, cât și în domeniul logisticii în alte locații-cheie. Suntem siguri că capitalul suplimentar ne va permite să îmbunătățim în continuare platforma noastră și să continuăm ritmul puternic de creștere pe aceste piețe atractive”, spune Dimitris Raptis, director general adjunct și director general de investiții al Globalworth.

În Polonia, compania are trei tranzacții în exclusivitate, una la Varșovia și două la Cracovia, iar investițiile potențiale cuprind cinci proprietăți, una permanentă și operațională și alte patru în diferite etape de dezvoltare care urmează să fie dobândite la finalizare (așteptată între T4-2019 și mijlocul anului 2021). Suma totală investită este de circa 320 de milioane euro, care va fi eșalonată pe 21 de luni.

Aceste investiții reprezintă o suprafață închiriabilă brută de 114.000 mp și oferă o chirie preconizată de aproximativ 22 de milioane euro anual, iar două treimi din suprafață este deja închiriată sau pre-închiriată, cu un puternic profil de chiriaș al companiilor multinaționale din domeniul financiar, bancar și Industrii IT.

În România, compania a adăugat recent două noi proiecte de asociere la Constanța și București la portofoliul Globalworth Industrial, alături de dezvoltările de birouri în București și extinderea parcului industrial din TAP din Timișoara.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO