Glovo a primit o finanţare de 450 milioane de euro în runda din seria F

Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare din mai multe categorii, a anunțat astăzi că a obținut 450 milioane de euro în runda de finanțare din seria F condusă de managerii de investiții din New York, Lugard Road Capital și Grupul Luxor Capital.
Lidia Neagu - joi, 01 apr. 2021, 15:12
Glovo a primit o finanţare de 450 milioane de euro în runda din seria F

La această rundă au fost prezenți, de asemenea, investitori care au participat și la edițiile anterioare, inclusiv Delivery Hero, Drake Enterprises și GP Bullhound și reflectă atât potențialul semnificativ de creștere în sectorul livrărilor online, cât și cererea puternică a acționarilor existenți de a investi în companie.

„În ultimele luni, am crescut foarte rapid, dar viziunea noastră rămâne neschimbată. Această investiţie ne va permite să ne dublăm prezenţa pe pieţele noastre de bază, să ne accelerăm poziţia de lider şi să continuăm extinderea diviziei Q-Commerce, precum şi să aducem inovaţii ofertei noastre din mai multe categorii pentru a oferi mai multe opţiuni clienţilor”, a spus Oscar Pierre, Co-fondator şi CEO Glovo.

Compania va investi în extinderea sa în cele 20 de pieţe în care operează în prezent. Glovo se va concentra pe creşterea diviziei Q-Commerce, care reprezintă o parte semnificativă a angajamentului său strategic pentru livrările din mai multe categorii.

„Investiţia în Glovo reflectă angajamentul faţă de o companie şi o echipă de conducere care continuă să inoveze şi să dezvolte zona de livrare la cerere. În calitate de investitor pe termen lung în Glovo, suntem încântaţi să observăm cum compania continuă să-şi încânte clienţii prin oferta unică din mai multe categorii, în mijlocul unei oportunităţi enorme de piaţă atât în zonele existente, cât şi în cele noi”, a adăugat Jonathan Green, Fondator şi Portfolio Manager Lugard Road Capital.

Pentru a stimula creșterea categoriei sale de produse alimentare, Glovo va continua să caute parteneriate strategice similare ofertelor sale cu supermarketuri precum Carrefour, Continente, Kaufland sau Auchan, investind în același timp în infrastructură și în centrele sale de stocare și livrare.

Compania deține în prezent magazine de tip “dark stores” în mai multe orașe printre care Barcelona, Madrid,
Lisabona și Milano și va deschide spații similare în Valencia, Roma, Porto și București. Compania își propune să aibă 200 de astfel de locații “dark stores” până la sfârșitul anului 2021.

La începutul anului 2021, Glovo a anunţat un parteneriat în valoare de 100 milioane de euro cu compania imobiliară elveţiană Stoneweg pentru a-şi dezvolta reţeaua de dark stores, precum şi angajarea noului CTO, Narek Verdian, care a ocupat şi poziţia de Vice-President of Engineering la American Express.

„Verdian va supraveghea creşterea echipei de ingineri de la 300 la 500 la sediul central al Glovo din Barcelona şi în centrele sale tehnologice din Madrid şi Varşovia.”

La nivel local, Glovo are peste 13.000 de curieri înscrişi pe platformă.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...