Glovo a primit o finanţare de 450 milioane de euro în runda din seria F

Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare din mai multe categorii, a anunțat astăzi că a obținut 450 milioane de euro în runda de finanțare din seria F condusă de managerii de investiții din New York, Lugard Road Capital și Grupul Luxor Capital.
Lidia Neagu - joi, 01 apr. 2021, 15:12
Glovo a primit o finanţare de 450 milioane de euro în runda din seria F

La această rundă au fost prezenți, de asemenea, investitori care au participat și la edițiile anterioare, inclusiv Delivery Hero, Drake Enterprises și GP Bullhound și reflectă atât potențialul semnificativ de creștere în sectorul livrărilor online, cât și cererea puternică a acționarilor existenți de a investi în companie.

„În ultimele luni, am crescut foarte rapid, dar viziunea noastră rămâne neschimbată. Această investiţie ne va permite să ne dublăm prezenţa pe pieţele noastre de bază, să ne accelerăm poziţia de lider şi să continuăm extinderea diviziei Q-Commerce, precum şi să aducem inovaţii ofertei noastre din mai multe categorii pentru a oferi mai multe opţiuni clienţilor”, a spus Oscar Pierre, Co-fondator şi CEO Glovo.

Compania va investi în extinderea sa în cele 20 de pieţe în care operează în prezent. Glovo se va concentra pe creşterea diviziei Q-Commerce, care reprezintă o parte semnificativă a angajamentului său strategic pentru livrările din mai multe categorii.

„Investiţia în Glovo reflectă angajamentul faţă de o companie şi o echipă de conducere care continuă să inoveze şi să dezvolte zona de livrare la cerere. În calitate de investitor pe termen lung în Glovo, suntem încântaţi să observăm cum compania continuă să-şi încânte clienţii prin oferta unică din mai multe categorii, în mijlocul unei oportunităţi enorme de piaţă atât în zonele existente, cât şi în cele noi”, a adăugat Jonathan Green, Fondator şi Portfolio Manager Lugard Road Capital.

Pentru a stimula creșterea categoriei sale de produse alimentare, Glovo va continua să caute parteneriate strategice similare ofertelor sale cu supermarketuri precum Carrefour, Continente, Kaufland sau Auchan, investind în același timp în infrastructură și în centrele sale de stocare și livrare.

Compania deține în prezent magazine de tip “dark stores” în mai multe orașe printre care Barcelona, Madrid,
Lisabona și Milano și va deschide spații similare în Valencia, Roma, Porto și București. Compania își propune să aibă 200 de astfel de locații “dark stores” până la sfârșitul anului 2021.

La începutul anului 2021, Glovo a anunţat un parteneriat în valoare de 100 milioane de euro cu compania imobiliară elveţiană Stoneweg pentru a-şi dezvolta reţeaua de dark stores, precum şi angajarea noului CTO, Narek Verdian, care a ocupat şi poziţia de Vice-President of Engineering la American Express.

„Verdian va supraveghea creşterea echipei de ingineri de la 300 la 500 la sediul central al Glovo din Barcelona şi în centrele sale tehnologice din Madrid şi Varşovia.”

La nivel local, Glovo are peste 13.000 de curieri înscrişi pe platformă.

Te-ar mai putea interesa și
Orașul australian Brisbane intră în lockdown strict pentru a evita o recrudescență a pandemiei
Orașul australian Brisbane intră în lockdown strict pentru a evita o recrudescență a pandemiei
O carantină strictă de trei zile va intra în vigoare sâmbătă după-amiază în Brisbane, al treilea oraş ca mărime din Australia, şi în anumite zone ale statului australian Queensland, au......
Marii angajatori din SUA iau măsuri pentru limitarea extinderii variantei Delta. Walmart impune din nou purtarea măștilor, iar Disney își obligă angajații să se vaccineze
Marii angajatori din SUA iau măsuri pentru limitarea extinderii variantei Delta. Walmart impune din nou purtarea măștilor, ...
Doi mari angajatori americani au adoptat vineri noi măsuri în faţa variantei Delta: Walmart a cerut tuturor colaboratorilor ...
OMS susține că varianta Delta a coronavirusului nu vizează în mod specific copiii
OMS susține că varianta Delta a coronavirusului nu vizează în mod specific copiii
Varianta Delta a COVID-19 nu vizează în mod specific copiii, contrar a ceea ce sugerează unele ipoteze, a declarat vineri ...
Băncile din Uniunea Europeană au trecut testele de stres organizate de EBA și sunt aproape să reia plata dividendelor
Băncile din Uniunea Europeană au trecut testele de stres organizate de EBA și sunt aproape să reia plata dividendelor
Băncile din UE s-au apropiat din ce în ce mai mult de stadiul în care vor putea plăti dividende din nou, după ce au ...