GM începe luni o campanie record de rechemări în China, vizând aproape 1,5 milioane de maşini

General Motors derulează, începând de luni, în China o campanie record de rechemare de automobile pentru reparaţii, care vizează 1,46 milioane de maşini, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 30 dec. 2013, 11:10
GM începe luni o campanie record de rechemări în China, vizând aproape 1,5 milioane de maşini

Shanghai General Motors, joint venture între grupul american şi compania chineză SAIC Motor, va verifica şi repara începând de luni 1,22 milioane de automobile Buick Excelle şi 243.300 de maşini Chevrolet Sail, a anunţat autoritatea chineză pentru Supravegherea Calităţii.

Compania trebuie să înlocuiască un element defect al pompelor de carburant, operaţiune cu un cost de aproximativ 150 de dolari pe unitate în cazul modelului Excelle, potrivit estimărilor unui dealer Buick din China, contactat de Bloomberg.

Reprezentanţii GM nu au comentat informaţiile.

China a adoptat în acest an o nouă lege privind protecţia consumatorilor, care acordă guvernului prerogativa de a începe anchete şi de a impune amenzi dacă producătorii şi importatorii de automobile nu recheamă într-o perioadă de timp adecvată vehiculele defecte pentur reparaţii. Începând din octombrie a intrat în vigoare o algă lege, care stabileşte un set de standarde minime privind serviciile de garanţie.

„Deşi este vorba despre o rechemare uriaşă, nu va avea un impact semnificativ asupra producătorului auto având în vedere că, de obicei, producătorii de piese sunt cei care plătesc majoritatea costurilor dacă au furnizat componente defecte. GM are o imagine puternică în China şi rechemarea nu va reduce atractivitatea mărcii pentru cumpărători, în special din moment ce nu există victime”, comentează pentru Bloomberg un analist CSC International Holdings, Shanghai.

Înăsprirea legilor a afectat şi alţi producători auto străini care s-au extins în ultimii ani pe piaţa chineză. Volkswagen a chemat în luna martie pentru reparaţii peste 384.000 de automobile vândute în China, din cauza unor defecţiuni la cutia de viteze.

Producătorul auto german a mai anunţat în luna noiembrie o rechemare care vizează 2,64 milioane de autovehicule la nivel global, cu probleme electrice şi la sistemul de transmisie.

GM şi Volkswagen sunt printre cei mai importanţi producători auto străini din China, cu peste 3 milioane de autovehicule livrate în 2013 pe această piaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând cu 1 iulie 2024. Acesta va prelua responsabilitățile Adelei......
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete ...
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...