1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Goldman Sachs este investigată pentru posibila manipulare a pieţei valutare

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiţii la nivel mondial, este investigată de autorităţile americane de reglementare pentru posibila manipulare a cursurilor de schimb valutar, relatează Bloomberg.

07 noi, 2013 | Mediafax

Autorităţile analizează activităţile de trading şi comunicaţiile din bancă, legate de stabilirea ratelor de schimb valutar, a anunţat Goldman Sachs, care cooperează în cadrul investigaţiei.

Cel puţin opt bănci, între care Citigroup şi JPMorgan Chase, au anunţat că sunt anchetate de autorităţile care verifică activităţile de pe piaţa valutară, unde zilnic au loc tranzacţii de 5.300 miliarde de dolari.

Citigroup, JPMorgan şi Barclays au suspendat sau au trimis în concediu unii dintre cei mai importanţi traderi. Nimeni nu a fost pus sub acuzare, în cadrul investigaţiilor care au loc.

Totodată, Rezerva Federală analizează anunmite excepţii legislative sau de reglementare care au permis băncilor, între care şi Goldman Sachs, să tranzacţioneze şi să deţină materii prime precum petrol, cărbune şi metale, a declarat luna trecută o sursă apropiată situaţiei.

Bloomberg News a relatat în luna iunie că dealeri valutari au făcut schimb de informaţi legate de poziţiile adoptate, prin intermediul mesajelor instant, au efectuat tranzacţii proprii înainte de ordinele clienţilor şi au încercat să manipuleze cursurile de schimb.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO