1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Investiţii

Goldman Sachs negociază preluarea B&B Hotels

Banca americană Goldman Sachs a anunţat luni că a intrat în negocieri exclusive cu fondul de investiţii francez PAI Partners în vederea achiziţionării lanţului de hoteluri B&B Hotels, informează Reuters.

20 mai, 2019 | Agerpres

Într-un comunicat de presă, Goldman Sachs Merchant Banking Division şi PAI Partners au confirmat demararea negocierilor dar nu au dezvăluit care este valoare tranzacţiei.

În schimb, Financial Times susţine că Goldman Sachs ar putea plăti 1,9 miliarde euro pentru B&B Hotels, adică o sumă de trei ori mai mare decât investiţia iniţială a PAI Partners, care în anul 2010 a preluat B&B Hotels de la Carlyle Group pentru 480 milioane euro.

"Instituţiile reprezentative ale personalului B&B vor fi consultate cu privire la această tranzacţie, care va fi de asemenea supusă aprobării autorităţilor de reglementare", a adăugat Goldman Sachs.

B&B Hotels este prezent în 12 ţări (precum Germania, Italia, Polonia, Spania şi Portugalia) cu o reţea de 476 de hoteluri totalizând 42.832 de camere la 31 decembrie 2018, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 580 milioane de euro.

Industria hotelieră mondială a început să dea semne de creştere solidă, gigantul Marriott dând publicităţii prognoze optimiste la începutul acestei luni iar grupul francez Accor şi-a exprimat şi el încrederea cu privire la perspectivele pentru acest an în cursul lunii aprilie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO