1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Google a eliminat o aplicaţie Android populară după ce s-a descoperit că răspândește malware

Google a eliminat o aplicație populară după ce cercetătorii de la Kaspersky au descoperit că răspândea malware. Aplicaţia cu probleme este CamScanner, un program care scanează fișierele și le transformă în PDF.

01 sep, 2019 | ECONOMICA.net

Cercetătorii compniei de securitate Kaspersky au găsit o serie de recenzii negative pe profilul Google Play al aplicației de la oameni care se plângeau că aplicația avea „prezența unor funcții nedorite", potrivit unui post pe blog. Pagina de profil a fost ștearsă din magazinul virtual, scrie CNN.

Versiunea Android a aplicației care a fost injectată cu malware de la un agent de publicitate ar putea arăta „publicitate intruzivă" utilizatorilor CamScanner. Conform companiei, aplicația iOS CamScanner nu este afectată.

Kaspersky susține că aplicația a fost descărcată de peste 100 de milioane de ori. 

Pe site-ul său web, CamScanner acuză o companie de publicitate terță pentru că a introdus un „modul rău intenționat care produce click-uri de publicitate neautorizate" într-o nouă versiune a aplicației sale Android. CamScanner a declarat că dezvoltă o versiune actualizată a aplicației pentru magazinul Google Play și oferă, de asemenea, o descărcare directă de pe site-ul său web.

„Ceea ce putem învăța din această poveste este că orice aplicație - chiar una dintr-un magazin oficial, chiar una cu o reputație bună și chiar una cu milioane de recenzii pozitive și o bază mare și fidelă de utilizatori - se poate transforma în malware peste noapte. Aplicația este doar o actualizare, departe de o schimbare majoră", au spus cercetătorii Kaspersky.

De exemplu, o aplicație care conține acest cod rău intenționat poate afișa anunțuri intruzive și înregistra utilizatorii pentru abonamente plătite.

CamScanner a fost de fapt o aplicație legitimă, fără intensități malițioase, de ceva vreme. Compania care a dezvoltat-o a folosit reclame pentru a genera bani și a permis chiar și achiziții în aplicație. Cu toate acestea, la un moment dat, acest lucru s-a schimbat și versiunile recente ale aplicației sunt livrate cu o bibliotecă de publicitate care conține un modul rău intenționat.

Dacă ați descărcat anterior aplicația, vă recomandăm să o dezinstalați pentru a nu vă compromite datele.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO