Google alocă două milioane de euro pentru proiecte caritabile derulate în zece ţări, inclusiv în România

Gigantul american Google va aloca două milioane de euro în granturi pentru organizaţii din România şi alte zece ţări din Europa Centrală şi de Est (CEE), ce vor fi selectate în cadrul competiţiei Google.org Impact Challenge.
Economica.net - mie, 20 ian. 2021, 11:42
Google alocă două milioane de euro pentru proiecte caritabile derulate în zece ţări, inclusiv în România

Potrivit unui comunicat al Google România, transmis miercuri AGERPRES, pentru obţinerea granturilor, organizaţii non/pro-profit şi instituţii academice din România pot aplica pe pagina proiectului (g.co/ceechallenge) până la data de 1 martie 2021. Proiectele trebuie să fie caritabile, de orice mărime şi orice nivel de maturitate (poate fi o idee nouă sau una care funcţionează deja) şi au nevoie de resurse pentru extindere.

Organizaţiile care aplică trebuie să fie din următoarele ţări: România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia.

Proiectele alese pentru finanţare vor fi selectate de Google, cu sprijinul INCO Group şi al unui grup de experţi, iar valoarea fiecărui grant va fi cuprinsă între 50.000 de euro şi 250.000 de euro.

„Cred că astfel de iniţiative pot reduce decalajul la nivelul abilităţilor digitale şi online, care s-a mărit odată cu pandemia. Oportunităţi egale la piaţa muncii pentru toată populaţia sunt esenţiale într-o societate sănătoasă. De aceea, Google este implicat în susţinerea educaţiei în domeniul digital încă din 2016, prin lansarea Atelierului Digital. Proiectul Google.org Impact Challenge este un nou pas important în susţinerea pregătirii digitale la nivelul grupurilor dezavantajate”, a declarat Elisabeta Moraru, manager de ţară al Google România.

Conform datelor companiei, în 2020, prin programele derulate în România, Google a sprijinit 39.000 de persoane în dezvoltarea abilităţilor digitale sau trecerea la o carieră în domeniul digital.

Totodată, la nivelul întregii regiunii CEE, aproximativ 250.000 de persoane au primit o astfel de pregătire prin programele derulate de Google, anul trecut.

În 2020, Google.org a acordat granturi pentru proiecte caritabile în valoare de 300.000 de euro în România, în timp ce suma pentru toată zona centrală şi de Est a Europei a depăşit 1,5 milioane de euro.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google în anul 1998, iar de atunci compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare, precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Te-ar mai putea interesa și
Digi Communications a realizat un profit de 14,1 milioane de euro în primul trimestru din 2021
Digi Communications a realizat un profit de 14,1 milioane de euro în primul trimestru din 2021
Grupul Digi Communications a raportat un profit de 14,1 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, faţă de pierderi de 56 de milioane de euro în perioada similară a anului trecut,......
Rusia a făcut publică lista cu țările neprietenoase, care conține doar două state
Rusia a făcut publică lista cu țările neprietenoase, care conține doar două state
Guvernul rus a aprobat vineri aşa-numita lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi Cehia, conform ...
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte cu spectatori
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte ...
Începând de mâine, circulația pe timpul nopții va fi liberă, restaurantele vor fi deschise până la ora 24, iar magazinele ...
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 22,47 de milioane de lei, cu 21% mai mare faţă ...