1EUR = 4.7415 RON | Bucureşti 21 º

News

Google Chrome poate avertiza utilizatorii dacă parolele acestora au fost compromise de hackeri

Browserul Google Chrome poate avertiza utilizatorii dacă utilizează o parolă care a fost spartă şi poate fi nesigură, ori de câte ori aceştia se conectează la servicii online.

16 feb, 2019 | ECONOMICA.net

Servicul de avertizare este asigurat cu ajutorul unei extensii de verificare a parolei Chrome. După aceasta este instalată va apărea un mesaj de avertizare dacă utilizatorul introduce un nume de utilizator și o parolă publicate online undeva de către hackeri - de exemplu, după o scurgere majoră de pe un site media social media.

Orice verificare a numelui de utilizator și a parolei se spune că este efectuată în timp real și este complet criptată.

Browserul Firefox, competitorii Chrome, oferă aceast serviciu încă de la sfârșitul anului 2018 de fiecare dată când utilizatorii accesează o pagină care a fost hackuită sau una care a suferit o scurgere de date.

În momentul în care extensie detectează o problemă, pe ecran va apare o notificare care informează utilizatorul despre timpul și amploarea atacului sau scurgerea de informaţii. De asemenea, în Firefox nu necesită instalarea unei extensii.

Extensia centrată pe securitate a Chrome-ului vine la doar câteva săptămâni un incident de securitate care ar fi putut fi cea mai mare încălcare a datelor de la scurgerea infamă a Yahoo în 2013. O colecție de aproximativ 770 de milioane de adrese de e-mail, precum și milioane de parole au fost expuse și sunt la dispoziția atacatorilor informatici, anunță o firmă de securitate. Datele personale fac parte dintr-o colecție de 12.000 de fișiere de 87 Gb care a fost încărcată pe un serviciu de cloud.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO